Pește

Sardine marinate la gratar. Reteta simpla

Sardine marinate la gratar, reteta simpla. Sardine marinate, fripte pe gratar sau tigaie grill, delicioase si foarte usor de preparat.

Aceste sardine marinate la gratar le fac destul de des. Am norocul sa pot cumpara in fiecare saptamana peste proaspat din piata si avem tot timpul in meniu mancaruri cu peste.

Este o reteta pe cat de simpla, pe-atat de buna. Se prepara extrem de simplu si alaturi de legume la tigaie, cartofi natur sau pur si simplu zeama de lamaie, sunt un deliciu.

Alte retete delicioase cu peste gasiti aici (click).

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

 

Gătește Sardine marinate la gratar. Reteta simpla

Ingrediente

  • 500 g sardine proaspete sau congelate
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita de piper proaspat macinat
  • un catel de usturoi
  • o lingurita de oregano sau cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa de sare

Mod de preparare

Mod de preparare sardine marinate la gratar

Curtati de solzi si intestine sardinele, apoi spalati-le bine, cu atentie, pentru ca sunt foarte delicate.

Intr-un bol marisor puneti uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul, oregano sau cimbrul uscat si catelul de usturoi dat pe razatoarea fina.

Amestecati bine, puneti sardinele peste marinada si acoperiti-le pe cat posibil cu aceasta. Puneti deasupra o folie alimentara si lasati-le la marinat cel putin o ora.

Apoi frigeti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte, pe un gratar de gradina sau pe o tigaie grill.

Mancati-le calde, alaturi de garnitura preferata, stropite din belsug cu zeama de lamaie. Sau, daca va place, merge de minune o saramura aromata. Pofta buna!