Gătește Vafe și clătite cu brânză și dovlecel
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 3 ouă
- 400 gr brânză telemea, sărată
- 400 gr iaurt grecesc
- 100 ml ulei
- 1 dovlecel de mărime medie
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură de ceapă verde
- puțin busuioc uscat
- 450-500 gr făină
- 5 gr praf de copt
- puțin unt, pentru uns tigaia, sau ulei
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru vafe și clătite cu brânză și dovlecel.
Amestecăm într-un bol, ouăle cu uleiul, brânza strivită și iaurtul. Adăugăm și praful de copt, în iaurt.
Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoarea mare. Îl decojim doar dacă nu este crud.
Adăugăm răzătura de dovlecel, apoi foile de ceapă verde, tocate mărunt și mărarul tocat mărunt. Nu punem și partea albă de la ceapă, doar frunzele.
Omogenizăm compoziția și adăugăm puțin busuioc uscat, sau verde, dacă avem.
La final adăugăm făina. Adăugăm atâta făină cât să fie compoziția mult mai groasă decât la clătitele clasice.
Încingem aparatele de copt( cel de vafe și panini maker) și punem câte un polonic de compoziție în fiecare compartiment.
La panini am pus câte 2 polonice din compoziție, dar separat, pentru a coace două clătite.
Coacem vafele și clătitele până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Sunt delicioase și de efect, vă recomand, cu încredere, rețeta!
COMENTARII