Dulciuri

Praline Tiramisu cu cafea și Amaretto

Sunt minunate aceste praline Tiramisu cu cafea și Amaretto, sunt delicioase, se prepară rapid și dispar la fel de rapid!

Ne plac rețetele de Tiramisu pentru că se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente, dar sunt și pe gustul nostru.

În plus, putem prepara  în multe feluri, pornind de la Rețeta clasică de Tort Tiramisu.

Cele mai frecvente și foarte apreciate sunt rețetele de Tiramisu la pahar.

De-a lungul timpului am preparat multe variante de Tiramisu, simple, cu fructe, cu ciocolată, etc. Toate pornesc de la rețeta de bază, doar se mai adaugă și alte ingrediente.

Mai găsiți pe blog și Rețeta de clătite Tiramisu, foarte îndrăgită de noi.

Rețetă de praline Tiramisu cu cafea și Amaretto

Găsiți pe blog o varietate de rețete de Tiramisu, de unde o puteți alege pe cea care vă place.

Pralinele Tiramisu cred că au fost cel mai ușor și rapid de făcut din toate rețetele încercate până acum.

Iar următoarea variantă va fi cea sub formă de ruladă.

La rețeta de praline doar trebuie avut grijă la cantități, să nu le facem prea moi. În rest, gustul de dulce, de cacao, sau cafea cu lichior, îl potrivește fiecare.

Recomand să nu se pună toate pișcoturile de la început. Se mai lasă 2- 3 pentru  a se adăuga ulterior dacă se constată că iese compoziția ușor moale.

Cât despre cacao, ar fi indicat să se mai presare și în timpul servirii un strat, pentru a arăta bine.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre, îndeosebi, cu preparate inspirate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!

Praline Tiramisu cu cafea și Amaretto

Gătește Praline Tiramisu cu cafea și Amaretto

Timp de preparare

15 min

Porții

20

Praline Tiramisu cu cafea și Amaretto

Ingrediente

  • 36 pișcoturi Savoiardi
  • 200 ml cafea tare
  • 1 lingură lichior Amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • 20-30 gr cacao
  • 50 gr migdale măcinate fin
  • 1 praf de sare
  • zahăr, după gust

Mod de preparare

Cum pregătim delicioasele praline Tiramisu cu cafea și Amaretto?

Începem prin a prepara o cafea mai tare, la filtru sau la expresor. O îndulcim ușor, pentru că sunt dulci și pișcoturile.
Lăsăm cafeaua să se tempereze ușor, nu să se răcească și adăugăm lichiorul în ea. Și lichior se pune după gust, să nu îmbătăm prea tare pralinele.
Rupem pișcoturile în bucăți mai mici și le transformăm în pudră cu ajutorul robotului, sau a unui chopper. Adăugăm și migdalele măcinate.
Turnăm peste pudra de pișcoturi cu migdale cafeaua caldă și amestecăm până se omogenizează compoziția. Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Lăsăm compoziția pentru praline Tiramisu să se răcească, apoi încorporăm mascarponele.
Dăm compoziția la rece pentru 30-40 de minute, înainte de a modela pralinele, pentru a avea timp să se hidrateze bine pudra de pișcoturi.
Modelăm pralinele, le trecem prin cacao și le așezăm în hârtiuțe speciale pentru bomboane.
Sunt tare aromate, cu gust intens de cafea și lichior.
Să vă fie de folos!