Acasă / Dulciuri / Praline Tiramisu cu cafea și Amaretto
        
            
                            
            
                        
                
                    
                        
                            Gătește Praline Tiramisu cu cafea și Amaretto
                            
                         
                        
                     
                    
                                                    
                                Ingrediente
                                
- 36 pișcoturi Savoiardi
- 200 ml cafea tare
- 1 lingură lichior Amaretto
- 250 gr mascarpone
- 20-30 gr cacao
- 50 gr migdale măcinate fin
- 1 praf de sare
- zahăr, după gust
 
                                                
                     
                                            
                            Mod de preparare
                            Cum pregătim delicioasele praline Tiramisu cu cafea și Amaretto?
Începem prin a prepara o cafea mai tare, la filtru sau la expresor. O îndulcim ușor, pentru că sunt dulci și pișcoturile.
Lăsăm cafeaua să se tempereze ușor, nu să se răcească și adăugăm lichiorul în ea. Și lichior se pune după gust, să nu îmbătăm prea tare pralinele.
Rupem pișcoturile în bucăți mai mici și le transformăm în pudră cu ajutorul robotului, sau a unui chopper. Adăugăm și migdalele măcinate.
Turnăm peste pudra de pișcoturi cu migdale cafeaua caldă și amestecăm până se omogenizează compoziția. Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Lăsăm compoziția pentru praline Tiramisu să se răcească, apoi încorporăm mascarponele.
Dăm compoziția la rece pentru 30-40 de minute, înainte de a modela pralinele, pentru a avea timp să se hidrateze bine pudra de pișcoturi.
Modelăm pralinele, le trecem prin cacao și le așezăm în hârtiuțe speciale pentru bomboane.
Sunt tare aromate, cu gust intens de cafea și lichior.
Să vă fie de folos!
                         
                                     
                
             
         
         
    
             
COMENTARII