Gătește Ruladă din fleică de porc la cuptor
Timp de preparare
120 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 1,5 kg fleică de porc, nu foarte grasă
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- salvie
- boia de ardei dulce
- pudră de ghimbir
- 5-6 căței de usturoi
- 3-4 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- sucul de la 1 lime
- 200 ml vin roșu
Mod de preparare
Important pentru reușita rulării este alegerea unei bucăți de carne nu foarte grasă, dar nici foarte slabă. Trebuie să aibă proporțional și carne și grăsime. Nu trebuie să fie nici foarte groasă, ca să o putem rula.
Așezăm canea pe blatul de lucru și o stropim cu suc de lime, sau de lămâie pe ambele părți. Presărăm sare și condimente, apoi rulăm carnea cât de strâns putem. O legăm cu sfoară de bucătărie, pentru a nu se desface în timpul procesului termic.
Condimentăm rulada și pe deasupra, o punem într-o pungă de plastic și o dăm la rece pentru 2-3 ore, sau chiar de pe o zi pe alta. Astfel va pătrunde sarea și condimentele bine în carne.
După acest interval de timp, așezăm rulada în tavă și turnăm peste ea un amestec din ulei, apă și vin roșu.
Nu punem ulei prea mult, pentru că va mai lăsa și ea grăsime.
Adăugăm în tavă și foile de dafin, crenguțe de cimbru, de rozmarin și usturoi feliat. Punem tava cu ruladă din fleică de porc la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, la 160 de grade.
Din timp în timp, mai întoarcem rulada de pe o parte pe cealaltă și o ungem cu lichidul din tavă.
Va ieși foarte gustoasă, fragedă și suculentă.
COMENTARII