Gătește Cartofi noi cu unt și mărar
Timp de preparare
60 min
Porții
5
Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- apă + sare
- 1 crenguță de rozmarin
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- 100 gr unt gras
- opțional, piper măcinat
Mod de preparare
Spălăm bine cartofii noi, folosind un burete de vase cu partea abrazivă. Nu este nevoie să-i decojim. Optăm pentru cartofi de mărime medie.
Așezăm la baza unei oale o crenguță de rozmarin și cățeii de usturoi curățați și ușor striviți. Apoi punem cartofii și turnăm apă rece peste ei. Punem apă atât cât să fie cartofii bine acoperiți.
Punem oala pe flacăra aragazului, iar când apa începe să clocotească adăugăm o linguriță de sare. Amestecăm cu o spatulă să se topească sarea și lăsăm cartofii să fiarbă timp de 30-40 de minute, până când sunt bine pătrunși.
Apoi, scurgem apa, adăugăm untul peste cartofi și așezăm un capac peste oală. Lăsăm untul să se topească printre cartofi și îi amestecăm agitând oala.
Spălăm bine mărarul, îl tocăm mărunt și îl amestecăm cu cartofii calzi și unși bine cu unt.
Sunt delicioși calzi, cu ceapă verde. Dar pot constitui și garnitura pentru o friptură delicioasă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII