Garnituri / Legume

Cartofi noi cu unt și mărar

Pentru că au apărut pe piață cartofii noi, ne-am gândit să profităm de gustul lor într-o rețetă simplă de cartofi noi cu unt și mărar. Este poate cea mai simplă rețetă cu cartofi noi, dar pe cât de simplă, pe atât de gustoasă este.

Tot din categoria rețetelor cu cartofi noi, simple și rapide, mai găsiți pe blog rețeta de cartofi noi cu rozmarin și usturoi. Cartofii preparați în acest mod sunt foarte gustoși, cremoși și aromați. Sunt preparați la tigaie în untură de rață.

Ușor asemănătoare, dar cu arome diferite este și rețeta de cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. Aici cartofii sunt mai întâi fierți în apă cu sare, apoi trași la tigaie în ulei de măsline.

Așadar, cu ingrediente puține, dar altele de fiecare dată, obținem rețete de cartofi delicioase cu gusturi diferite. Idei sunt multe, cartofii sunt la îndemână, deci nu avem motive să nu-i preparăm după cum poftim.

Cum se prepară rețeta de cartofi noi cu unt și mărar

Rețeta de față este mai simplă decât cele amintite anterior. Cartofii bine spălați, nedecojiți, se fierb în apă cu sare, dar și ceva arome. Apoi se adaugă unt și mărar verde tocat mărunt. Știu că sunt persoane care nu agreează mărarul și îl pot înlocui cu pătrunjel. Noi adorăm mărarul, are o aromă deosebită și se combină perfect cu garniturile de cartofi.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete cu cartofi noi de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cartofi noi cu unt și mărar.

Cartofi noi cu unt și mărar în bol negru

Gătește Cartofi noi cu unt și mărar

Timp de preparare

60 min

Porții

5

Cartofi noi cu unt și mărar în bol negru

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • apă + sare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • 100 gr unt gras
  • opțional, piper măcinat

 

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii noi, folosind un burete de vase cu partea abrazivă. Nu este nevoie să-i decojim. Optăm pentru cartofi de mărime medie.

Așezăm la baza unei oale o crenguță de rozmarin și cățeii de usturoi curățați și ușor striviți. Apoi punem cartofii și turnăm apă rece peste ei. Punem apă atât cât să fie cartofii bine acoperiți.

Punem oala pe flacăra aragazului, iar când apa începe să clocotească adăugăm o linguriță de sare.  Amestecăm cu o spatulă să se topească sarea și lăsăm cartofii să fiarbă timp de 30-40 de minute, până când sunt bine pătrunși.

Apoi, scurgem apa, adăugăm untul peste cartofi și așezăm un capac peste oală. Lăsăm untul să se topească printre cartofi și îi amestecăm agitând oala.

Spălăm bine mărarul, îl tocăm mărunt și îl amestecăm cu cartofii calzi și unși bine cu unt.

Sunt delicioși calzi, cu ceapă verde. Dar pot constitui și garnitura pentru o friptură delicioasă.

Spor și poftă bună!