Gătește Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel
Timp de preparare
15 min
Porții
4
Ingrediente
- 2-3 legături de pătrunjel verde
- 3-4 căței de usturoi
- 1/2 ceapă galbenă
- 1 lingură cu oregano uscat
- 1 linguriță cu coajă de lămâie răzuită
- 1/4 linguriță cu fulgi de chili
- 150 ml ulei de măsline
- 50 ml oțet de vin alb
- sare și piper după gust
- puțin zahăr
Mod de preparare
Spălăm bine pătrunjelul verde și îl scurgem la fel de bine. Apoi îl tocăm mărunt, cu cuțitul.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, curățăm usturoiul și îl tocăm tot mărunt. Le tocăm pe toate cu cuțitul, sau cu ajutorul unui chopper. Amestecăm într-un bol, sau într-un borcan pătrunjelul verde cu ceapa, usturoiul și coaja de lămâie.
Punem oregano uscat într-un bol și adăugăm 100 ml de oțet peste el. Lăsăm oregano la hidratat 5-6 minute. Adăugăm și fulgii de chilii.
Apoi adăugăm acest amestec peste celelalte ingrediente. Adăugăm și uleiul de măsline, sare și piper și amestecăm bine totul. La final, mai adăugăm oțet, după gust. Adăugăm și puțin zahăr pentru a regla aciditatea sosului.
Cantitățile ingredientelor pentru acest sos chimichurri nu sunt stas. Fiecare poate adăuga după gust, în special oțet și fulgi de chili, care vor influența gustul sosului.
Punem sosul la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a-l servi.
Este delicios rece, pe o bucată de friptură fierbinte!
Este delicios și pe felii de pâine prăjite, pe cartofi copți sau prăjiți, etc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII