Gătește Friptură de conopidă la cuptor
Timp de preparare
30 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 căpățână de conopidă
- sare și piper
- suc de lămâie
- ulei de floarea soarelui și unt
- nucșoară
- usturoi
- cimbru
- boia de ardei iute și dulce
- pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea conopidei pe care o curățăm de frunze și îi tăiem cotorul. Apoi o tăiem în felii grosiere de 1,5 – 2 cm.
Stropim feliile de conopidă cu suc de lămâie proaspăt stors și puțin ulei. Apoi presărăm condimentele și lăsăm feliile de conopidă la odihnit 30 de minute la frigider, într-o caserolă cu capac.
Apoi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Așezăm feliile de conopidă într-o tavă de cuptor. Le mai stropim cu ulei. Adăugăm în tavă și crenguțe de cimbru, frunze de pătrunjel și căței de usturoi.
Preparăm delicioasa friptură de conopidă la cuptor pentru 30 de minute. În ultimele 10 minute întoarcem feliile de conopidă pe partea cealaltă și adăugăm peste ele un cub mic de unt.
Servim friptura de conopidă cu sos picant de roșii sau un mujdei clasic de usturoi. Pentru un plus de prospețime mai presărăm și frunze proaspete de pătrunjel verde peste friptura de conopidă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII