Gătește Quiche cu praz și bacon
Timp de preparare
35
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
- 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece
- un cub de unt pentru uns forma de copt
- Pentru umplutură:
- frunzele verzi de la un fir de praz
- 250 gr bacon feliat subțire
- 200 gr de smântână fermentată
- 3-4 ouă
- 100 gr de parmezan răzuit
- 200 gr de mozzarella răzuită
- 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Pregătim aluatul fraged pentru tartă sărată.
Cernem făina printr-o sită deasă direct în bolul de frământare și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul și amestecăm rapid toate ingredientele până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Potrivim textura aluatului cu puțină apă rece.
Împachetăm aluatul pentru quiche cu praz și bacon într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Înțepăm aluatul la bază din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Așezăm hârtie de copt în interiorul aluatului și punem boabe de fasole peste ea. Coacem aluatul de tartă sărată pentru 12 de minute la 180 de grade Celsius.
Între timp, spălăm foile de praz și tăiem baconul în felii cât mai subțiri, dacă nu l-am achiziționat direct feliat. Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare, unul de piper și nucșoară. Adăugăm smântâna, mozzarella răzuită și parmezanul răzuit.
Scoatem forma cu aluat de la cuptor și o lăsăm 5-6 minute la temperat. Apoi turnăm compoziția de ouă și așezăm frumos în interiorul ei frunzele de praz desfăcute și feliile de bacon. Punem din nou tarta la cuptor și o lăsăm 15-20 de minute, la 180 de grade, sau până când umplutura este bine coaptă.
O lăsăm să se tempereze înainte de a o porționa și servi cu poftă.
COMENTARII