Gătește Budincă din multe legume cu șuncă afumată
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 200 gr șuncă afumată
- 200 gr ciuperci champignon
- 250 gr broccoli
- 100 gr boabe de porumb din conservă
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras portocaliu
- 250 gr cașcaval răzuit
- 4 ouă
- 250 gr smântână cu 20% grăsime
- sare și piper
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 1 cub de unt pentru uns forma de copt
Mod de preparare
Mai întâi ne ocupăm de legume pe care le curățăm, după caz, le clătim și le tocăm mai mărunt. Ardeii îi tocăm în cuburi, iar broccoli în bucăți mai mari. Ciupercile le feliem, iar șunca afumată o tăiem în cuburi de mărimea celor de ardei. Scurgem și boabele de porumb din conservă, iar cașcavalul îl răzuim. Optăm pentru un cașcaval cu consistența mai fermă.
Pentru compoziția lichidă amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna și pătrunjelul verde tocat mărunt și omogenizăm bine amestecul.
Înainte de a amesteca toate ingredientele pentru budincă din multe legume cu șuncă afumată pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem un vas termorezistent cu unt și adăugăm pe rând ingredientele în el. Punem câte un strat din fiecare alternând cu cașcaval răzuit și compoziția lichidă. Putem amesteca de la început toate ingredientele într-un bol încăpător. Dar vor arăta bine și puse în straturi succesive.
Punem vasul cu budinca în cuptor și o coacem pentru 40-50 de minute la 180 de grade Celsius. Este important ca budinca să fie bine închegată când o scoatem din cuptor.
O lăsăm să se răcească apoi o vom porționa și servi ca gustare sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.
COMENTARII