Aperitive

Budincă din multe legume cu șuncă afumată

Dacă vreți să adunați în același preparat savoarea cât mai multor legume, vă recomandăm o rețetă de budincă din multe legume cu șuncă afumată. Este și gustoasă și hrănitoare, dar și ușor de preparat.

Budincile aperitiv sunt la mare căutare și de sărbători sau la mesele festive. Preparate din ingrediente multicolore vor colora frumos platourile cu aperitive festive. Poți pune într-o budincă aperitiv absolut tot ce dorești: legume, cărnuri, brânzeturi, chiar și ouă fierte.

Un exemplu de budincă mai simplă, dar delicioasă și frumos colorată, îl puteți descoperi în rețeta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei. Este pe cât de simplă, pe atât de apreciată de câte ori o preparăm.

Budincile aperitiv sunt aspectuoase mai ales preparate în forme de chec. Vedeți aici o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi. Combinația de ingrediente este foarte gustoasă, dar și foarte aspectuoasă. Culoarea morcovilor s-a asortat perfect cu cea a spanacului.

Cum preparăm rețeta de budincă din multe legume cu șuncă afumată

Pentru rețeta de față putem folosi o mulțime din legumele care se găsesc într-un sezon pe piață. Le alegem pe cele mai frumos colorate cum ar fi ardeii roșii și portocalii, broccoli sau alte legume verzi. Mai adăugăm și ciuperci, dar și boabe de porumb dulce. Șunca afumată tăiată în cuburi va completa armonios gustul legumelor. Ca și compoziție lichidă vom amesteca ouă cu smântână și verdeață. Iar ca element de îmbinare folosim cașcaval răzuit.

Nu adăugăm făină de data aceasta. Compoziția se va închega de la amestecul de ouă cu smântână și cașcaval.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete cu combinații deosebite de ingrediente, pentru gustări delicioase. Le descoperiți în secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă din multe legume cu șuncă afumată.

Budincă din multe legume cu șuncă afumată în vas de sticlă și o porție pe o spatulă de lemn

Gătește Budincă din multe legume cu șuncă afumată

Timp de preparare

50 min

Nivel

mediu

Porții

20

Budincă din multe legume cu șuncă afumată în vas de sticlă

Ingrediente

  • 200 gr șuncă afumată
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 250 gr broccoli
  • 100 gr boabe de porumb din conservă
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 250 gr cașcaval răzuit
  • 4 ouă
  • 250 gr smântână cu 20% grăsime
  • sare și piper
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1 cub de unt pentru uns forma de copt

 

Mod de preparare

Mai întâi ne ocupăm de legume pe care le curățăm, după caz, le clătim și le tocăm mai mărunt. Ardeii îi tocăm în cuburi, iar broccoli în bucăți mai mari. Ciupercile le feliem, iar șunca afumată o tăiem în cuburi de mărimea celor de ardei. Scurgem și boabele de porumb din conservă, iar cașcavalul îl răzuim. Optăm pentru un cașcaval cu consistența mai fermă.

Pentru compoziția lichidă amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna și pătrunjelul verde tocat mărunt și omogenizăm bine amestecul.

Înainte de a amesteca toate ingredientele pentru budincă din multe legume cu șuncă afumată pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungem un vas termorezistent cu unt și adăugăm pe rând ingredientele în el. Punem câte un strat din fiecare alternând cu cașcaval răzuit și compoziția lichidă. Putem amesteca de la început toate ingredientele într-un bol încăpător. Dar vor arăta bine și puse în straturi succesive.

Punem vasul cu budinca în cuptor și o coacem pentru 40-50 de minute la 180 de grade Celsius. Este important ca budinca să fie bine închegată când o scoatem din cuptor.

O lăsăm să se răcească apoi o vom porționa și servi ca gustare sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.