Gătește Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru o tavă de 20/30 cm:
- 6 ouă medii
- 150 gr zahăr
- 150 ml ulei
- 250 gr făină
- 25 gr cacao
- 1 praf sare
- 2 lingurițe esență de rom
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 200 gr căpșuni
- 150 gr zmeură
Mod de preparare
Pentru aluatul de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri. Introducem mixerul în ele și le mixăm până când devin spumoase și cristaline. Apoi adăugăm, treptat, zahărul mixând în continuare până când obținem o bezea fermă.
Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă, fără a mai folosi mixerul. Apoi, adăugăm treptat uleiul și încorporăm în compoziție 225 gr de făina, adăugată tot treptat.
Împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm pudra de cacao și esența de rom, iar în cealaltă adăugăm restul de făină și esența de vanilie.
Ungem forma de copt cu puțin ulei, apoi presărăm făină. Întindem compoziția albă la baza formei de copt. Deasupra întindem compoziția cu cacao, dar în strat neuniform. Trecem cu o spatulă prin cele două compoziție ridicând din loc în loc compoziția albă deasupra celei cu cacao Astfel vom obține un aluat marmorat.
Deasupra presărăm căpșunile feliate și zmeura întreagă.
Apoi punem forma de copt în cuptor și coacem delicioasa prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o porționăm.
COMENTARII