Dulciuri

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură

Din seria rețetelor de deserturi cu fructe, azi vă provoc să încercați rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Este una dintre acele rețete despre care spunem că, pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă și spectaculoasă.

Rețetele de prăjituri cu fructe sunt foarte apreciate vara, pentru că le putem combina în diferite moduri. Le preparăm cu fructe proaspete de sezon, simple sau combinate.

Un exemplu îl puteți vedea la rețeta de pandișpan cu vișine și caise. Este una dintre prăjiturile vedetă ale verii pe care o repetăm de câteva ori în sezonul fructelor coapte. Combinația de vișine cu caise este ideală și din punct de vedere al gustului, dar și al cromaticii.

Un alt exemplu de prăjitură combinată cu fructe îl puteți descoperi pe blog la rețeta de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure. Este o rețetă delicioasă și spectaculoasă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Cum se prepară rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură

Prăjitura din rețeta actuală se prepară dintr-un blat de pandișpan marmorat. Peste acesta adăugăm combinația de fructe și îl punem la cuptor. Este minunată și ca gust, dar și în secțiune. Partea de blat cu cacao o aromatizăm cu esență de rom, iar pe cea simplă cu vanilie.

Dacă și voi adorați prăjiturile cu combinații de fructe, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură.

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură porționată pe un platou, alături de două cești cu cafea și o farfurie cu căpșuni

Gătește Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

20

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură porționată pe un platou, alături de două cești cu cafea și o farfurie cu căpșuni

Ingrediente

 • Pentru o tavă de 20/30 cm:
 • 6 ouă medii
 • 150 gr zahăr
 • 150 ml ulei
 • 250 gr făină
 • 25 gr cacao
 • 1 praf sare
 • 2 lingurițe esență de rom
 • 2 lingurițe esență de vanilie
 • 200 gr căpșuni
 • 150 gr zmeură

Mod de preparare

Pentru aluatul de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.  Presărăm puțină sare peste albușuri. Introducem mixerul în ele și le mixăm până când devin spumoase și cristaline. Apoi adăugăm, treptat, zahărul mixând în continuare până când obținem o bezea fermă.

Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă, fără a mai folosi mixerul. Apoi, adăugăm treptat uleiul și încorporăm în compoziție 225 gr de făina, adăugată tot treptat.

Împărțim compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugăm pudra de cacao și esența de rom, iar în cealaltă adăugăm restul de făină și esența de vanilie.

Ungem forma de copt cu puțin ulei, apoi presărăm făină. Întindem compoziția albă la baza formei de copt. Deasupra întindem compoziția cu cacao, dar în strat neuniform. Trecem cu o spatulă prin cele două compoziție ridicând din loc în loc compoziția albă deasupra celei cu cacao Astfel vom obține un aluat marmorat.

Deasupra presărăm căpșunile feliate și zmeura întreagă.

Apoi punem forma de copt în cuptor și coacem delicioasa prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

O lăsăm să se răcească, o decorăm cu zahăr pudră și o porționăm.