Gătește Roșii umplute cu carne și orez
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 8 roșii mari
- 250 gr carne tocată
- 50 gr orez
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 50 ml de ulei
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea roșiilor pe care le spălăm, le ștergem, apoi le îndepărtăm câte un căpăcel din partea superioară. Păstrăm acest căpăcel pentru a acoperi roșiile cu el în timpul preparării.
Scobim interiorul roșiilor cu o lingură, doar partea cu semințe. Tocăm interiorul scobit pentru a-l adăuga la compoziția de umplutură.
Pentru a prepara umplutura, mai întâi fierbem orezul în apă cu puțină sare.
Tocăm ceapa și o călim în ulei, apoi adăugăm usturoiul trecut prin presă. Când ceapa și usturoiul sunt pătrunse adăugăm carnea tocată. Adăugăm sare și piper și amestecăm bine ingredientele. Le preparăm până când carnea este pătrunsă. Apoi adăugăm miezul roșiilor și orezul fiert. Amestecăm bine ingredientele și le mai lăsăm să se prepare până când scade sucul format.
Lăsăm compoziția de carne cu orez să se mai răcească, apoi umplem roșiile cu ea.
Așezăm roșiile umplute într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius. Nu le lăsăm la cuptor timp îndelungat pentru a nu se înmuia foarte rău.
Servim delicioasele roșii umplute cu carne și orez ușor calde, la una dintre mesele principale ale zilei.
Sunt și gustoase, și consistente, dar și aspectuoase.
Spor și poftă bună!
COMENTARII