Gătește Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă
Timp de preparare
20
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă cu diametrul de 25 cm:
- 100 gr iaurt
- 100 gr de făină albă
- 100 gr făină integrală
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece
- 2 linguri de ulei
- 1 ou pentru uns aluatul
- Pentru umplutură:
- 2 roșii mari
- 3 roșii cherry
- 1 dovlecel
- 150 gr brânză Gorgonzola
- câteva crenguțe de cimbru
- sare.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pe care îl vom lăsa puțin la odihnit după frământare. Amestecăm în același bol cele două tipuri de făină cu sarea. Apoi adăugăm iaurtul și uleiul și începem să frământăm bine aluatul, mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Pentru că aluatul va fi mai sfărâmicios datorită iaurtului, îi potrivim consistența cu puțină apă rece.
Lăsăm aluatul la odihnit, acoperit cu o folie și pregătim legumele.
Mai întâi spălăm dovlecelul, îl ștergem și îl tăiem în rondele. Așezăm rondelele de dovlecel pe un platou și presărăm sare peste ele. Le lăsăm la deshidratat 10-15 minute, apoi le ștergem cu prosoape de hârtie.
Tăiem tot în rondele și roșiile.
Apoi formăm tarta galette cu roșii și dovlecel, dar mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Întindem aluatul în tavă, pe o hârtie de copt într-o foaie circulară de aproximativ 28 cm, diametrul. Așezăm peste aluat rondelele de legume, concentric și alternativ, dar lăsăm marginile aluatului libere cam de 3 cm. Aducem marginile aluatului peste legume și creăm din loc în loc pliuri din aluat. Adăugăm peste legume bucăți de brînză și crenguțe de cimbru, rupte. Apoi ungem marginile aluatului cu ou bătut.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa tartă franțuzească pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius.
O lăsăm să se tempereze, apoi o putem porționa și savura cu poftă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII