Gătește Hummus cu dovleac copt
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg năut fiert
- 50 gr pastă de susan (tahini)
- 50 ml ulei de măsline
- 6 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
- 2 gr chimion
- 500 gr piure de dovleac copt
- 1 crenguță de cimbrișor
- frunze de pătrunjel verde
- semințe de susan și de dovleac.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea dovleacului pe care îl tăiem în felii mai subțiri și îndepărtăm semințele. Așezăm feliile de dovleac într-o tavă, pe hârtie de copt și le ungem cu ulei de măsline. Presărăm puțin cimbrișor peste ele și le punem la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute. În ultimele 15 minute strecurăm și cățeii de usturoi printre feliile de dovleac, pentru a-i coace și pe aceștia.
După coacere transformăm miezul dovleacului în piure, împreună cu cățeii de usturoi copți.
Pentru prepararea hummusului scurgem boabele de năut din lichidul în care au stat, le clătim cu apă rece și le punem în recipientul unui blender electric. Oprim lichidul în care a fost conservat năutul pentru a mai adăuga din el în hummus, pentru a-i potrivi textura.
Peste boabele de năut adăugăm pasta de susan, sucul de la 1/2 lămâie și 1/2 lime și puțin ulei de măsline. Adăugăm și cățeii de usturoi copți, dar și piureul de dovleac copt. Procesăm bine ingredientele, adăugăm sare, piper și chimion și gustăm din pasta obținută. În funcție de gust mai adăugăm suc de lămâie și lime, sare și piper.
Punem deliciosul hummus cu dovleac copt în boluri de servire, îl decorăm cu ulei de măsline, frunze de pătrunjel, semințe de susan și de dovleac.
Este foarte gustos și în această variantă, mai ales servit cu lipii de casă.
COMENTARII