Gătește Plăcintă cu mazăre și carne de pui
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 450 gr de făină
- 10 gr praf de copt
- 200 ml de apă
- 30 ml de ulei
- 1 vârf de linguriță de sare
- 1 ou pentru uns aluatul
- Pentru umplutură:
- 500 gr piept de pui
- apă și sare pentru fiert
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 150 gr mazăre verde, congelată
- 2 ouă
- 200 gr smântână acră
- sare și piper după gust
- 1-2 crenguțe mici de rozmarin.
Mod de preparare
Mai întâi preparăm aluatul pe care îl vom lăsa la odihnit până când pregătim ingredientele pentru umplutură.
Punem într-un bol făina cernută împreună cu praful de copt și creăm un loc adânc la mijlocul ei. Adăugăm acolo oul, sarea și uleiul. Amestecăm ingredientele de la mijlocul făinii, încorporând treptat și din făină. Când compoziția începe să se îngroașe, adăugăm și câte puțin din apă, în timp ce continuăm să încorporăm făina în aluatul care se formează. Frământăm un aluat ușor moale și omogen. Acoperim aluatul cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm 30-40 de minute la loc mai răcoros.
Între timp pregătim ingredientele pentru umplutură.
Punem pieptul de pui la fiert în apă cât să fie bine acoperit. Îl lăsăm să fiarbă până când se formează spumă la suprafață și o îndepărtăm. Adăugăm o linguriță de sare și un morcov curățat. Continuăm cu fierberea ingredientelor până când încep să se pătrundă bine. Adăugăm și mazărea direct congelată și mai fierbem toate ingredientele timp de 10-12 minute. Apoi le scurgem într-o sită și le lăsăm să se răcească.
După răcire, tocăm pieptul de pui și morcovul în cuburi. Curățăm ardeiul și îl tocăm și pe acesta în cuburi. Amestecăm cele două ouă cu sare, piper și puțin rozmarin tocat, apoi adăugăm smântâna și omogenizăm amestecul. Adăugăm în acest amestec și celelalte ingrediente pentru umplutură.
Pentru a forma și coace delicioasa plăcintă cu mazăre și carne de pui împărțim aluatul în două părți. Într-o parte lăsăm 2/3 din cantitatea de aluat, iar.
Ungem cu puțin ulei interiorul unui bol sau al unui vas termorezistent. Îi îmbrăcăm interiorul cu partea mare de aluat, întins într-o foaie mai subțire Apoi adăugăm amestecul de ingrediente pentru umplutură. Așezăm deasupra a doua parte de aluat pe care o crestăm ușor în câteva locuri. Ungem aluatul deasupra cu ou bătut pi punem vasul în cuptor.
Coacem delicioasa plăcintă cu mazăre și carne de pui pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, o lăsăm să se tempereze 15-20 de minute, o scoatem din vas și o transferăm pe platou. O putem porționa ușor caldă și savura simplă sau glazurată cu sos de roșii.
Spor și poftă bună!
COMENTARII