Mâncăruri cu carne

Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci

Dacă  vă întrebați ce mai puteți prepara din carne proaspătă de vițel, în afară de friptură sau șnițele, avem pentru voi o rețetă de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci. Rețeta este perfectă pentru o masă de prânz gustoasă și hrănitoare, servită în familie.

Carnea de vițel este foarte fragedă, se pătrunde într-un timp scurt, mai ales dacă este ușor bătută cu ciocanul de șnițele. O putem prepara pe grătar, la tigaie sau la cuptor, sub formă de șnițele sau sub formă de rulouri umplute.

Mai găsiți pe blog o rețetă de rulouri de vițel, umplute cu roșii uscate și roșii proaspete – vedeți aici rețeta. Se prepară simplu și ușor și nu necesită ingrediente multe. Rulourile pot fi servite simple, cu o salată, glazurate cu diferite sosuri sau cu garnitura preferată.

Mai avem pentru voi și o rețetă de rulouri din carne de porc cu ciuperci în sos de vin alb. Și aceasta este extrem de ușoară și delicioasă. O puteți prepara și cu carne de vițel sau de pui.

Cum preparăm rețeta de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval

Pentru rețeta de față vom felia carnea în strat subțire, dar o mai batem și cu ciocanul de șnițele. Sosul pesto îl putem prepara pe loc sau apelăm la cel de la borcan. Avem mai multe variante de sos pesto în afară de cel clasic din busuioc. Putem apela la sosul pesto de leurdă cu nuci, în sezonul acesteia. Dar putem folosi și un sos de pătrunjel verde, foarte gustos și aromat – vedeți aici rețeta.

Ungem bine feliile de carne cu sos pesto, așezăm felii de șuncă și de cașcaval și le rulăm. Le preparăm la tigaie, în puțin ulei.

Apoi, în uleiul rămas vom prepara și un sos de ciuperci cu ceapă, usturoi, morcovi și smântână. Combinația dintre acest sos și rulouri va fi absolut delicioasă.

Mai găsiți și alte rețete de rulouri din diferite tipuri de carne pe blog.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval.

Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci și morcovi

Gătește Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

2

Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci și morcovi

Ingrediente

  • Pentru prepararea rulourilor:
  • 400 gr carne macră de vițel
  • sare și piper
  • 6 lingurițe cu sos pesto
  • 200 gr șuncă sau bacon feliat
  • 100 gr cașcaval
  • 3-4 linguri de ulei pentru prăjit.
  • Pentru sos de ciuperci:
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 200 ml smântână de gătit
  • sare și piper.

Mod de preparare

Mai întâi vom pregăti carnea pe care o tăiem în felii cât mai subțiri. Batem feliile de carne cu ciocanul de șnițele, apoi le ungem cu sos pesto. Peste acesta adăugăm felii de cașcaval, apoi felii de șuncă. Rulăm carnea de vițel cu toate aceste ingrediente în interior și sigilăm rulourile cu scobitori. Presărăm sare și piper peste ele.

Punem ulei într-o tigaie, o așezăm pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și lăsăm uleiul să se înfierbânte. Adăugăm rulourile și le rumenim bine, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă.  Apoi scoatem delicioasele rulouri de vițel cu pesto și cașcaval într-un vas și le acoperim.

Pentru a prepara sosul de ciuperci, adăugăm în uleiul din tigaie ceapa tocată, usturoiul tocat, ciupercile feliate și morcovul curățat și tocat în bastonașe. Le amestecăm bine prin uleiul din tigaie și le lăsăm să se prepare la foc de intensitate minimă. Presărăm sare și piper peste ele. Când sunt toate bine pătrunse, adăugăm smântâna de gătit.

Scoatem 1/3 din ciuperci și le procesăm cu blenderul. Le adăugăm din nou în tigaie  pentru a se forma un sos mai consistent.

Servim delicioasele rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, alături de sosul de ciuperci, la masa de prânz.

Spor și poftă bună!