Gătește Ravioli de cartofi cu gem de prune și prune în sos caramel
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- Pentru ravioli:
- 500 g cartofi
- 200 g făină
- 1 ou
- un praf de sare.
- Pentru umplutură:
- 150 g gem de prune.
- Pentru sosul caramel cu prune:
- 500 g prune cântărite fără sâmburi
- 150 g zahăr
- 50 ml apă
- 50 g unt
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- un praf de sare.
- Pentru decor:
- zahăr pudră
- mac
- scorțișoară.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului pentru ravioli.
Fierbem cartofii în coajă până devin moi. Îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Apoi îi pasăm bine.
Într-un bol mare, amestecăm piureul de cartofi cu făina, oul și un praf de sare. Frământăm aluatul până devine omogen și nelipicios.
Formăm și preparăm ravioli cu gem de prune
Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină până obținem o foaie subțire. Tăiem foaia de aluat în pătrate mici.
Punem o linguriță de gem de prune în centrul fiecărui pătrat. Împăturim pătratul în două și sigilăm marginile lipindu-le cu apă rece.
Într-o oală mare cu apă clocotită și sare, fierbem raviolii până se ridică la suprafață, aproximativ 2-3 minute.
Îi scoatem cu o spumieră și îi transferăm pe platouri.
Pentru a prepara prunele în sos caramel, într-o cratiță caramelizăm jumătate din cantitatea de zahăr, apoi diluăm zahărul caramelizat cu apă. Adăugăm prunele secționate în sferturi, scorțișoara și restul de zahăr. Amestecăm încet cu o spatulă și fierbem prunele în sosul caramel până se înmoaie ușor. Apoi adăugăm untul și mai fierbem sosul pentru 2-3 minute.
Pentru servit, punem prune cu sos caramel pe platouri și așezăm raviolii deasupra. Peste aceștia presărăm zahăr pudră, semințe de mac și scorțișoară.
Spor și poftă bună!
COMENTARII