Gătește Ruladă de porc cu omletă la cuptor
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4
![Ruladă de porc cu omletă porționată pe un platou cu cartofi și ciuperci](https://retetefeldefel.ro/wp-content/uploads/2024/12/rulada-de-porc-cu-omleta-431x388.jpg)
Ingrediente
- Pentru rulada de porc:
- 1 bucată de mușchiuleț de porc sau cotlet fără os (aproximativ 800 g)
- 2-3 căței de usturoi, tocați fin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță cimbru uscat
- Sare și piper, după gust
- Pentru omletă:
- 4 ouă
- 50 ml lapte
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 50 g cașcaval ras (opțional)
- Sare și piper, după gust
- Pentru coacere:
- 200 ml supă de carne sau apă
- 1 lingură unt pentru uns tava
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii.
Taie mușchiulețul sau cotletul pe lungime, astfel încât să obții o bucată mare, subțire, ca o foaie. Dacă este necesar, aplatizează-l ușor cu un ciocan de șnițele.
Condimentează carnea cu sare, piper, cimbru și usturoiul tocat.
Prepararea omletei.
Într-un bol, bate ouăle împreună cu laptele, sare, piper și pătrunjelul tocat.
Încinge o tigaie antiaderentă și toarnă amestecul de ouă. Gătește omleta la foc mic, fără a o întoarce, până se întărește. Las-o să se răcească puțin.
Asamblarea ruladei.
Așază omleta peste carnea aplatizată, adaugă cașcavalul ras (dacă îl folosești), apoi rulează strâns carnea.
Prinde rulada cu sfoară de bucătărie sau fixeaz-o cu scobitori, pentru a-și păstra forma.
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Unge o tavă cu unt și așază rulada. Toarnă supa de carne sau apa în tavă, pentru a preveni uscarea.
Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace rulada timp de 40 de minute. Îndepărtează folia și mai las-o 10-15 minute, pentru a se rumeni.
Scoate rulada din cuptor și las-o să se odihnească 10 minute înainte de a îndepărta sfoara și a o felia.
Servește delicioasa ruladă de porc cu omletă alături de o garnitură de legume la aburi, piure de cartofi sau ce garnitură preferi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII