Mâncăruri cu carne

Ruladă de porc cu omletă la cuptor

Această ruladă de porc cu omletă la cuptor este o combinație savuroasă de carne fragedă de porc și omletă pufoasă. Este perfectă pentru o masă festivă sau o cină deosebită. Preparatul impresionează atât prin aspect, cât și prin gust.

Preparatele sub formă de ruladă, pe lângă gustul delicios și consistență au și aspect elegant. Se porționează frumos în felii rotunde și au o simetrie cuceritoare.

Un exemplu îl poți descoperi pe blog la rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Rulada este delicioasă și poate fi servită pe platoul cu aperitive, feliată subțire.

O altă rețetă delicioasă și spectaculoasă de pe blog este cea de ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei. Este o ruladă care poate fi preparată și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi.

Despre rețeta de ruladă de porc cu omletă la cuptor

Rulada de porc cu omletă are o explozie de gusturi. Carnea fragedă și suculentă se combină armonios cu omleta pufoasă, iar verdeața și condimentele completează perfect preparatul. Aceasta este o rețetă versatilă, ușor de personalizat prin adăugarea altor ingrediente, cum ar fi bacon sau legume. Aspectul elegant al ruladei o face potrivită și pentru mesele festive.

Mai găsești pe blog și alte rețete de ruladă aperitiv de unde o poți testa pe cea care te inspiră mai mult.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă de porc cu omletă la cuptor.

Ruladă de porc cu omletă porționată pe un platou cu cartofi și ciuperci

Gătește Ruladă de porc cu omletă la cuptor

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

4

Ruladă de porc cu omletă porționată pe un platou cu cartofi și ciuperci

Ingrediente

  • Pentru rulada de porc:
  • 1 bucată de mușchiuleț de porc sau cotlet fără os (aproximativ 800 g)
  • 2-3 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper, după gust
  • Pentru omletă:
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 50 g cașcaval ras (opțional)
  • Sare și piper, după gust
  • Pentru coacere:
  • 200 ml supă de carne sau apă
  • 1 lingură unt pentru uns tava

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii.

Taie mușchiulețul sau cotletul pe lungime, astfel încât să obții o bucată mare, subțire, ca o foaie. Dacă este necesar, aplatizează-l ușor cu un ciocan de șnițele.

Condimentează carnea cu sare, piper, cimbru și usturoiul tocat.

Prepararea omletei.

Într-un bol, bate ouăle împreună cu laptele, sare, piper și pătrunjelul tocat.

Încinge o tigaie antiaderentă și toarnă amestecul de ouă. Gătește omleta la foc mic, fără a o întoarce, până se întărește. Las-o să se răcească puțin.

Asamblarea ruladei.

Așază omleta peste carnea aplatizată, adaugă cașcavalul ras (dacă îl folosești), apoi rulează strâns carnea.

Prinde rulada cu sfoară de bucătărie sau fixeaz-o cu scobitori, pentru a-și păstra forma.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Unge o tavă cu unt și așază rulada. Toarnă supa de carne sau apa în tavă, pentru a preveni uscarea.

Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace rulada timp de 40 de minute. Îndepărtează folia și mai las-o 10-15 minute, pentru a se rumeni.

Scoate rulada din cuptor și las-o să se odihnească 10 minute înainte de a îndepărta sfoara și a o felia.

Servește delicioasa ruladă de porc cu omletă alături de o garnitură de legume la aburi, piure de cartofi sau ce garnitură preferi.

Spor și poftă bună!