Aperitive

Drob de pui în aluat foietaj

Drob de pui în aluat foietaj este o reinterpretare elegantă și delicioasă a drobului clasic, perfectă pentru o masă festivă sau de Paște. Umplutura moale, suculentă, cu carne de pui și verdețuri proaspete este îmbrăcată într-un strat crocant și auriu de aluat foietaj. Contrastul de texturi – cremos în interior, fraged și aerat la exterior – îl face irezistibil și atrăgător la servire.

Am mai preparat anterior și rețeta de drob de miel în aluat, dar sub altă formă – descoperă aici rețeta. Preparat sub formă alungită și cu aluatul împletit deasupra a arătat spectaculos în secțiune.

Și tot spectaculos a arătat și drobul de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj. Aceste coșulețe cu drob sunt simple, sunt gustoase și vor arăta foarte bine atât întregi cât și în secțiune. În plus, sunt ideale pentru cei care nu consumă carne.

Impresii despre acest drob de pui în aluat foietaj

Drobul de pui în aluat foietaj este o combinație armonioasă de arome și texturi. Interiorul este moale, fin, ușor umed și extrem de parfumat de la verdețuri proaspete. Carnea de pui oferă un gust delicat, iar ouăle fierte încorporate adaugă un plus de savoare și culoare la tăiere. Învelișul de foietaj aduce o notă crocantă, un contrast binevenit cu umplutura moale.

Este un preparat rafinat și plin de prospețime, care păstrează spiritul drobului tradițional, dar îl aduce într-o prezentare modernă și apetisantă.

Mai poți încerca și rețeta de mini drob de ciuperci cu pui. Mini drob-urile au fost preparate în forme de savarine, iar o parte dintre ele au fost îmbrăcate în felii subțiri de bacon.

Dar găsești pe blog o mică colecție de rețete pentru drob, de unde vă puteți inspira. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de drob de pui în aluat foietaj.

Drob de pui în aluat foietaj porționat pe un tocător de lemn

Gătește Drob de pui în aluat foietaj

Timp de preparare

50 min

Nivel

mediu

Porții

8

Drob în aluat foietaj porționat pe un tocător de lemn

Ingrediente

  • Pentru umplutură:
  • 700 g piept de pui (sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapă mare
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde (sau 3-4 căței de usturoi)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 5 ouă crude
  • 2 ouă fierte tari
  • 3 linguri ulei
  • sare și piper după gust
  • opțional: 1 lingură de smântână sau iaurt pentru extra cremozitate.
  • Pentru înveliș:
  • 2 foi de aluat foietaj (aprox.800 g), decongelate
  • 1 gălbenuș pentru uns.

Mod de preparare

Prepararea compoziției de drob

Fierbe carnea de pui (sau o poți toca crudă dacă vrei un drob mai suculent), apoi toac-o mărunt cu cuțitul sau dă-o prin mașina de tocat. Fierbe și ouăle, apoi curăță-le.

Călește ceapa uscată tocată mărunt în ulei, până devine aurie. Adaugă ceapa verde și usturoiul verde tocate și mai călește 1 minut, doar cât să se înmoaie puțin.

Amestecă toate ingredientele: carnea, legumele călite, verdețurile tocate, ouăle crude, smântâna (dacă folosești), sare și piper.

Cum montezi drob de pui în aluat foietaj

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde o foaie de aluat foietaj pe o hârtie de copt și pune-o într-o tavă rotundă de 25-26 cm.

Toarnă umplutura în tavă, presând ușor să fie compactă. Adaugă ouăle fierte de jur împrejur și apasă-le în interiorul compoziției.

Adaugă a doua foaie de aluat peste umplutură și introdu-i marginile în interior.

Înțeapă foaia cu o furculiță în câteva locuri pentru abur și unge deasupra cu gălbenuș de ou.

Coace drobul timp de 45-50 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și crocant.

Lasă-l să se răcească complet în tavă înainte de a-l scoate și felia. Se taie mult mai bine rece, iar gustul se intensifică după câteva ore.

Spor și poftă bună!