Gătește Drob de pui în aluat foietaj
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
8

Ingrediente
- Pentru umplutură:
- 700 g piept de pui (sau pulpe dezosate)
- 1 ceapă mare
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde (sau 3-4 căței de usturoi)
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 5 ouă crude
- 2 ouă fierte tari
- 3 linguri ulei
- sare și piper după gust
- opțional: 1 lingură de smântână sau iaurt pentru extra cremozitate.
- Pentru înveliș:
- 2 foi de aluat foietaj (aprox.800 g), decongelate
- 1 gălbenuș pentru uns.
Mod de preparare
Prepararea compoziției de drob
Fierbe carnea de pui (sau o poți toca crudă dacă vrei un drob mai suculent), apoi toac-o mărunt cu cuțitul sau dă-o prin mașina de tocat. Fierbe și ouăle, apoi curăță-le.
Călește ceapa uscată tocată mărunt în ulei, până devine aurie. Adaugă ceapa verde și usturoiul verde tocate și mai călește 1 minut, doar cât să se înmoaie puțin.
Amestecă toate ingredientele: carnea, legumele călite, verdețurile tocate, ouăle crude, smântâna (dacă folosești), sare și piper.
Cum montezi drob de pui în aluat foietaj
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Întinde o foaie de aluat foietaj pe o hârtie de copt și pune-o într-o tavă rotundă de 25-26 cm.
Toarnă umplutura în tavă, presând ușor să fie compactă. Adaugă ouăle fierte de jur împrejur și apasă-le în interiorul compoziției.
Adaugă a doua foaie de aluat peste umplutură și introdu-i marginile în interior.
Înțeapă foaia cu o furculiță în câteva locuri pentru abur și unge deasupra cu gălbenuș de ou.
Coace drobul timp de 45-50 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și crocant.
Lasă-l să se răcească complet în tavă înainte de a-l scoate și felia. Se taie mult mai bine rece, iar gustul se intensifică după câteva ore.
Spor și poftă bună!
COMENTARII