Aperitive
Jumari de porc. Reteta de casa
Peste putin timp marea majoritatea dintre noi vom pregati multe bunatati dupa taierea porcului ,printre care si jumari de porc.
Desi nu mai suntem acasa, nu am renuntat la aceste traditii, pregatim carnati de porc, jumari de porc, punem varza la murat si ne place sa mirosa in casa a cozonaci .
Am cumparat o bucata frumoasa de slanina cu ceva carnita si am transformat-o in jumari crocante si delicioase.
Ingrediente:
- 2,5 kg slanina
- 250 ml apa (o cana )
- 1 lingurita cu varf de sare
Mod de preparare pentru reteta de jumari de porc:
Slanina de porc am sters-o cu servetele de bucatarie ,am taiat-o cuburi cam de 2-3 cm ,nu prea mari pentru ca le-am vrut crocante si o cantitate de untura ceva mai mare.
Am lasat si soriciul ,cand le pun in mancare se umfla si este tare delicios.
Le-am pus intr-o oala de inox ( era bun un ceaun mai mare ),am adaugat apa si sarea si am pus vasul la foc mic.
Am amestecat des pana apa a inceput sa fiarba si a inceput sa se lase grasime .Apoi mai rar,oricum apa se va evapora si se va lasa din ce in ce mai mult untura .
Cand au fost gata,rumene si crocante, le-am scos intr-un bol de ceramica ,presandu-le usor sa se scurga cat mai multa untura din ele .
Untura am strecurat-o de doua ori si am pus-o intr-un borcan mare.
Am presarat putina sare peste ele si,dupa ce s-au racit complet le-am mutat intr-o cutie de sticla si le-am pus la frigider. Inainte am si mancat cateva cu paine proaspata si ceapa rosie.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII