Ciorbe / Supe

Ciorba de coaste de porc

 

Pe o vreme asa rece si ploioasa, o ciorba de coaste de porc calda si gustoasa, merge de minune. Mai ales daca-i facuta cu taitei de casa si-i pui alaturi si-o paine pufoasa de casa si-un ardei iute. Ce ziceti 🙂 ?

 

Ingrediente:

 

  • 1 kg coaste de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cartofi
  • o jumatate de radacina de telina (sau o tija)
  • 1 dovlecel mediu
  • sare dupa gust
  • 250 ml suc de rosii
  • zeama de lamaie sau otet dupa gust
  • leustean
  • Taitei de casa
  • 1 ou mic
  • un praf de sare
  • 70-80 g faina

 

Mod de preparare pentru reteta de ciorba de coaste de porc:

 

Intai punem costele de porc la fiert intr-o oala cu un pic de sare. Fierbem la foc mic-mediu si spumam apoi ori de cate ori este nevoie .

ciorba de coaste de porc

Intre timp spalam, curatam si tocam legumele.

ciorba de coaste de porc

Apoi facem si taiteii de casa.

Intr-un bol batem putin oul cu sarea si apoi adaugam faina folosindu-ne de o furculita. Cand am incorporat toata faina ,framantam cu mana pana se omogenizeaza compozitia, aluatul nu trebuie sa fie moale ci dens.
Acoperim bolul cu un prosop sau folie alimentara si-l lasam sa se odihneasca 30 de minute, astfel glutinele din faina se vor relaxa si aluatul se va intinde foarte usor.
taitei de casa
Presaram faina pe planul de lucru si intindem cu un sucitor aluatul cat putem de subtire. Il acoperim cu un strat fin de faina in timp ce-l intindem, astfel nu riscam sa se lipeasca.
Cand e gata, il lasam la uscat pe un prosop de bucatarie sau atarnat pe sucitor si apoil il taiem cat ne place de fin.
taitei de casa

In ce ordine adaugam ingredientele

Cand coastele sunt aproape fierte adaugam ceapa, cartofii, telina si morcovul ras iar, dupa vreo 10 minute ardeiul tocat si dovlecelul feliat.
ciorba de coaste de porc

Saram dupa gust si mai gatim pana se inmoaie legumele. Adaugam sucul de rosii, acrim dupa gust si punem taiteii. Fierbem inca vreo 5 minute, stingem focul, adaugam leusteanul tocat si ciorba e gata.

*O puteti acri si cu zeama de varza daca aveti,dar trebuie sa aveti grija la cantitatea de sare. Are un gust minunat.

Mancati-o calda cu paine sau mamaliguta si, neaparat cu ardei iute.

Spor la treaba si pofta buna !

ciorba de coaste de porc

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.