Rețete fel de fel de la prieteni

Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a prepara gustări savuroase și consistente, așa cum veți putea observa și la rețeta de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean.

Rețeta pentru cașcavalul pane se prepară rapid, la fel ca rețeta clasică de șnițele. Important este să alegem un tip de cașcaval mai ferm pentru a nu se topi în timpul preparării. Cașcavalul pane se rumenește la foc intens pentru a nu avea timp să se topească. Se servește cald cu diferite sosuri, dar este gustos și rece.

O altă rețetă delicioasă cu cașcaval, pe care v-o recomand de pe blog este rețeta de bulete de cașcaval. Buletele se prepară din cașcaval răzuit, amestecat cu făină și ouă. Ca și cașcavalul pane, se rumenesc în ulei încins.

Și tot din categoria rețetelor cu cașcaval, vă mai recomand și rețeta de  muffins cu semințe și cașcaval. Sunt mai ușor de preparat pentru că se coc la cuptor și nu mai necesită atenție deosebită.

Ce conține rețeta de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Rețeta de față face parte din colecția de rețete de la Vlăduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani. Pe lângă cașcavalul pane despre care am povestit mai sus, interesant este sosul cu care se servește cașcavalul. Este un sos delicios cu cremă de brânză, pastă de hrean și dulceață de coacăze. O explozie de gusturi și arome, într-un sos foarte simplu de preparat.

Dacă doriți și alte tipuri de sos, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean.

Colaj de poze cu prezentarea rețetei de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Gătește Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Colaj de poze cu prezentarea rețetei de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean

Ingrediente

  • Pentru cașcaval pane:
  • 1 roată mică de cașcaval clasic
  • 1 roată mică de cașcaval afumat
  • 3-4 ouă
  • sare și piper
  • 1-2 linguri de făină
  • 150 gr pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos de brânză cu hrean:
  • 250 gr smântână fermentată
  • 1 lingură pastă de hrean, sau hrean proaspăt răzuit
  • 300 gr cremă de brânză
  • sare și piper
  • dulceață de coacăze

Mod de preparare

Metoda preparării cașcavalului pane este clasică, însă pentru un aspect plăcut, dar și pentru o preparare uniformă, Vlăduț recomandă să optăm pentru cașcavalul rotund.

Se începe cu porționarea cașcavalului în felii rotunde de maxim 3-4 cm grosime.

Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu un praf de sare, unul de piper și puțină făină. Feliile de cașcaval se trec prin acest amestec, apoi prin pesmet și se rumenesc frumos în ulei încins, la foc intens. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Este recomandat ca intensitatea focului să fie mare pentru a se rumeni cașcavalul rapid și a nu avea timp să se topească.

Pentru prepararea sosului de brânză cu pastă de hrean și dulceață de coacăze, se pune smântâna în bolul mixerului și se amestecă până devine ușor spumoasă. Se încorporează, treptat, crema de brânză, amestecând ușor pentru a rămâne sosul ușor aerat. Apoi se adaugă pasta de hrean, sau hrean proaspăt răzuit. Se adaugă câte puțin și se gustă, până se atinge gustul optim. Se mai presară puțină sare și piper, iar la final, se adaugă dulceață de coacăze, după gust. Se poate folosi dulceața preferată, dar important este să fie ușor acrișoară.

Cașcavalul pane se servește ușor cald, cu deliciosul sos de brânză cu hrean și dulceață.