Gătește Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean
Ingrediente
- Pentru cașcaval pane:
- 1 roată mică de cașcaval clasic
- 1 roată mică de cașcaval afumat
- 3-4 ouă
- sare și piper
- 1-2 linguri de făină
- 150 gr pesmet
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos de brânză cu hrean:
- 250 gr smântână fermentată
- 1 lingură pastă de hrean, sau hrean proaspăt răzuit
- 300 gr cremă de brânză
- sare și piper
- dulceață de coacăze
Mod de preparare
Metoda preparării cașcavalului pane este clasică, însă pentru un aspect plăcut, dar și pentru o preparare uniformă, Vlăduț recomandă să optăm pentru cașcavalul rotund.
Se începe cu porționarea cașcavalului în felii rotunde de maxim 3-4 cm grosime.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu un praf de sare, unul de piper și puțină făină. Feliile de cașcaval se trec prin acest amestec, apoi prin pesmet și se rumenesc frumos în ulei încins, la foc intens. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Este recomandat ca intensitatea focului să fie mare pentru a se rumeni cașcavalul rapid și a nu avea timp să se topească.
Pentru prepararea sosului de brânză cu pastă de hrean și dulceață de coacăze, se pune smântâna în bolul mixerului și se amestecă până devine ușor spumoasă. Se încorporează, treptat, crema de brânză, amestecând ușor pentru a rămâne sosul ușor aerat. Apoi se adaugă pasta de hrean, sau hrean proaspăt răzuit. Se adaugă câte puțin și se gustă, până se atinge gustul optim. Se mai presară puțină sare și piper, iar la final, se adaugă dulceață de coacăze, după gust. Se poate folosi dulceața preferată, dar important este să fie ușor acrișoară.
Cașcavalul pane se servește ușor cald, cu deliciosul sos de brânză cu hrean și dulceață.
COMENTARII