Gătește Ciuperci cu sos de smântână la tigaie
Timp de preparare
40 min
Porții
4
Ingrediente
- 250 gr ciuperci champignon albe
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de ulei + 25 gr unt
- 100 gr smântână acră
- 50 gr cremă de brânză
- sare și piper după gust
- puțin cimbrișor uscat
- 1/2 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm ceapa, o tocăm în fâșii și o punem la călit într-o tigaie cu ulei și unt topit. Adăugăm și ulei pentru a nu se arde untul. Adăugăm și un cățel de usturoi curățat și tocat și presărăm puțină sare. Sarea va ajuta ceapa să se deshidrateze mai rapid și nu se va mai arde.
Ciupercile bine șterse și curățate codițele de partea inferioară se taie în felii nu foarte subțiri. Le adăugăm în tigaie peste ceapă când aceasta s-a pătruns. Le amestecăm bine cu ceapa și usturoiul din tigaie și le lăsăm să se prepare până când se evaporă lichidul pe care acestea în lasă în tigaie.
Amestecăm smântâna cu crema de brânză și adăugăm amestecul în tigaia cu ciuperci. Adăugăm și puțin cimbrișor sau condimentele preferate și amestecăm bine ingredientele.
Mai lăsăm delicioasele ciuperci cu sos de smântână la tigaie să se prepare timp de 7-8 minute și potrivim gustul cu sare și piper. Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit care va aromatiza mâncarea în mod gustos.
După stingerea focului adăugăm și pătrunjel verde tocat mărunt.
Servim ciupercile cu sos de smântână după preferințe, cu pâine sau cu mămăliguță.
Spor și poftă bună!
COMENTARII