Gătește Cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 350 gr făină
- 200 ml lapte călduț
- 50 gr unt moale
- 5 gr drojdie uscată
- 30 gr zahăr
- 7 gr sare
- 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul.
- Pentru umplutură:
- 300 gr brânză telemea
- 250 gr brânză proaspătă
- 300 gr brânză cremoasă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 4-5 frunze de busuioc.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp scurt de frământare și un timp de dospire.
Adăugăm făina trecută prin sită în bol și o amestecăm cu sarea, zahărul și drojdia uscată. Apoi turnăm treptat laptele cald, în timp ce amestecăm energic ingredientele. La final, încorporăm în aluat și untul moale. Vom obține un aluat elastic și omogen.
Punem o folie alimentară peste bolul cu aluatul pentru cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață și îl lăsăm la dospit, la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
Între timp, amestecăm brânzeturile cu verdețurile, tocate mărunt. Punem compoziția la rece până când coacem cornetele.
Pentru a forma și coace cornetele, după ce aluatul s-a dospit îl întindem într-o foaie subțire. Secționăm foaia în 10-12 fâșii. Ungem formele de cornete cu puțin ulei și rulăm pe ele fâșiile de aluat. Așezăm formele de cornete cu aluatul rulat pe ele în tava tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm deoparte până când încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Înainte de a pune tava în cuptor ungem aluatul cu gălbenuș diluat cu lapte. Apoi coacem cornetele pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Le întoarcem pe a doua parte după ce se rumenesc frumos pe prima parte, le ungem și pe această parte și continuăm coacerea.
După coacere, desfacem aluatul de pe forme și lăsăm cornetele să se răcească. Apoi le umplem cu compoziția de brânzeturi și le așezăm pe platouri. Le decorăm cu verdeață proaspătă.
Sunt chiar potrivite pentru platourile festive aceste cornete aperitiv cu brânzeturi și verdeață, dar le putem prepara și ca gustări de weekend.
Spor și poftă bună!
COMENTARII