Gătește Supă cremă de sfeclă roșie cu smântână
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 3 buc. sfeclă roșie
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 lujer de țelină apio
- 1 linguriță cu fulgi de usturoi, sau 3 căței de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- sare și piper
- 500 ml supă de legume
- smântână pentru servit
- chipsuri de sfeclă roșie preparate la cuptor
Mod de preparare
Curățăm legumele și le tocăm în cuburi. Punem uleiul la încins, în oala de fiert supa și adăugăm legumele tocate. Le amestecăm pentru 2-3 minute să-și degaje aromele. Adăugăm și fulgii de usturoi.
Între timp, punem supa de legume la încălzit. Dacă nu aveți supă de legume puteți pune apă. Adăugăm supa fierbinte peste legumele călite și lăsăm totul la fiert până când legumele sunt bine pătrunse și se pot pasa.
Potrivim gustul cu sare și piper, apoi pasăm legumele și trecem totul prin sită.
Servim supa cremă de sfeclă roșie cu smântână și pâine prăjită. Dacă ne permite timpul, preparăm și câteva chipsuri de sfeclă roșie la cuptor.
Spor și poftă bună!
COMENTARII