Gătește Supă de chimen pentru un plus de sănătate
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 lingură cu vârf semințe de chimen
- 2-3 linguri de ulei
- 1200 ml apă
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri de făină
- 1/2 linguriță de boia dulce
Mod de preparare
Începem prin a pune apa la fiert. O lăsăm să atingă punctul de fierbere și adăugăm sarea.
Curățăm o ceapă și o crestăm în patru, doar puțin la vârf. Curățăm un morcov și îl tăiem în două. Adăugăm aceste două legume în apă și le lăsăm să fiarbă până când sunt bine pătrunse și își degajă aroma în supă.
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încins și adăugăm semințele de chimen. Le rumenim pentru 2 minute, la foc mic, amestecându-le bine să nu se ardă. Strecurăm semințele de chimen și le adăugăm în supa de pe foc. În tigaia cu ulei adăugăm cele două linguri de făină amestecate cu boiaua de ardei. Amestecăm bine făina în ulei până când se hidratează și absoarbe tot uleiul.
Strecurăm supa și o adăugăm treptat peste făina din tigaie, amestecând intens cu un tel pentru a se omogeniza. Mai lăsăm supa să fiarbă 1-2 minute, apoi stingem focul.
Este delicioasă servită simplă, întrucât conține și făină, dar merge și cu crutoane aromate. Dacă o doriți picantă, serviți-o cu ardei iute.
COMENTARII