Ciorbe / Supe

Supă de chimen pentru un plus de sănătate

Dacă vă place aroma chimenului în diferite preparate, cu siguranță veți aprecia și rețeta de supă de chimen. Este una dintre cele mai simple și sănătoase supe și este foarte gustoasă și aromată.

Chimenul utilizat în diferite preparate, pe lângă aroma deosebită, este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar. Oferă organismului o bună sursă de energie, având un conținut bogat de vitamine și minerale. Dintre acestea enumerăm vitaminele  A, C, E și B6 și minerale precum fier, mangan, cupru, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Consumul regulat de chimen ajută la îmbunătățirea digestiei și la întărirea imunității organismului. Ajută  la tratarea unor probleme de piele, probleme respiratorii, combate stările de greață și anemia, alungă oboseala și insomnia etc.

Consumat sub formă de ceai ajută chiar și la pierderea în greutate,  după cum ne asigură specialiștii în nutriție.

În general folosim chimenul la rețetele de sărățele pentru că se combină minunat cu brânzeturile.

Vedeți aici și rețeta de sărățele cu brânză și chimen la aparatul de vafe.

Cum se prepară rețeta de supă de chimen

Această supă minunată se prepară foarte rapid. Nu necesită ingrediente multe și chiar este gustoasă. Cantitățile ingredientelor le puteți  ajusta după propriul gust.

Semințele de chimen se rumenesc în ulei pentru a-și degaja la maxim aroma, apoi se adaugă în supă fierbinte de legume. Legumele se adaugă în supă doar pentru a-i da gust. Apoi se înlătură.

Dacă vă plac supele, încercați-o și pe aceasta că merită. Și vă mai recomand să încercați de pe blog și rețeta de supă franțuzească de ceapă cu brânză gratinată.

Dar mai găsiți rețete interesante de supă pe blog, de unde puteți testa ce considerați că v-ar plăcea.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de chimen.

Supă de chimen în bol alb cu lingură

Gătește Supă de chimen pentru un plus de sănătate

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

8

Supă de chimen în bol alb cu lingură

Ingrediente

  • 1 lingură cu vârf semințe de chimen
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1200 ml apă
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de făină
  • 1/2 linguriță de boia dulce

Mod de preparare

Începem prin a pune apa la fiert. O lăsăm să atingă punctul de fierbere și adăugăm sarea.

Curățăm o ceapă și o crestăm în patru, doar puțin la vârf. Curățăm un morcov și îl tăiem în două. Adăugăm aceste două legume în apă și le lăsăm să fiarbă până când sunt bine pătrunse și își degajă aroma în supă.

Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încins și adăugăm semințele de chimen. Le rumenim pentru 2 minute, la foc mic, amestecându-le bine să nu se ardă. Strecurăm semințele de chimen și le adăugăm în supa de pe foc. În tigaia cu ulei adăugăm cele două linguri de făină amestecate cu boiaua de ardei. Amestecăm bine făina în ulei până când se hidratează și absoarbe tot uleiul.

Strecurăm supa și o adăugăm treptat peste făina din tigaie, amestecând intens cu un tel pentru a se omogeniza. Mai lăsăm supa să fiarbă 1-2 minute, apoi stingem focul.

Este delicioasă servită simplă, întrucât conține și făină, dar merge și cu crutoane aromate. Dacă o doriți picantă, serviți-o cu ardei iute.