Gătește Tartă deosebită cu prune și mere
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat rulat cu scorțișoară:
- 350 gr făină
- 1 praf sare
- 150 ml apă rece
- 50 ml ulei
- 125 gr unt
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 lingură zahăr brun
- 3 linguri făină
- Pentru umplutură:
- 7-8 prune mari
- 2 mere
- 1 lingură cu fulgi de migdale
- 1 lingură cu fulgi de ovăz
- 1 linguriță cu scorțișoară
- 2-3 linguri de zahăr
- puțin suc de lămâie
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului cu scorțișoară
Cernem făina într-un bol, o amestecăm cu sarea și creăm o adâncitură la mijlocul ei. Punem acolo câte puțin ulei și puțină apă rece și le amestecăm până când rezultă un aluat omogen.
Întindem aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie dreptunghiulară nu foarte groasă. Ungem foaia de aluat cu unt moale, apoi presărăm peste ea scorțișoara amestecată cu zahărul brun.
Rulăm strâns foaia de aluat astfel unsă și împachetăm ruloul în folie alimentară. Îl dăm la frigider pentru o oră. Apoi îl vom secționa în rondele de maxim 5 mm grosime.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Spălăm prunele și le tăiem în sferturi, îndepărtându-le și sâmburii. Curățăm merele, le tăiem în felii mai subțiri și le stropim cu suc de lămâie. Mărunțim fulgii de migdale și pe cei de ovăz într-un chopper.
Cum asamblăm și coacem această tartă deosebită cu prune și mere
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt o formă de tartă cu diametrul de 25 cm. Presărăm la baza ei un strat din amestecul de fulgi de ovăz cu fulgi de migdale. Amestecăm merele cu restul de fulgi și cu puțin zahăr.
Adăugăm prunele în forma de tartă și presărăm scorțișoară peste ele. Apoi adăugăm merele. Deasupra așezăm frumos rondelele de aluat cu scorțișoară.
Coacem tarta deosebită cu prune și mere la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.
După răcire, o decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și o putem savura cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII