Rețete fel de fel de la prieteni

Tort de ciocolata cu nutella si alune de padure

O felie de tort de ciocolata cu nutella si alune de padure este intodeauna un motiv de bucurie pentru ciocolatosi si nu numai.
tort de ciocolata cu nutella si alune de padure

O felie de tort de ciocolata cu nutella si alune de padure este intodeauna un motiv de bucurie pentru ciocolatosi si nu numai.

Reteta asta delicioasa am primit-o de la Cristina – Diva in bucatarie ,care a vrut sa contribuie la frumoasa mea colectie –RETETE FEL DE FEL de la prieteni.

Multumesc,Cristina!

 

Ingrediente:

blat:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 150 zahar brun
  • 1 lingura ness
  • 30 ml apa fierbinte
  • 3 oua
  • 70 ml lapte batut
  • 100 g faina cu agent de crestere
  • 100 g faina simpla
  • 50 g alune de padure macinate
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 30 g praf de cacao neagra
crema :
  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar brun
  • 150 ml lapte
  • 120 g amidon
  • 450 g nutella
  • 150 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 8 g gelatina (granule )
decor :
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de lapte
  • 120 g alune de padure

Mod de preparare pentru reteta de tort de ciocolata cu nutella si alune de padure:

Pornim cuptorul la 180°C.Intr-un castron cernem cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt si bicarbonatul,cacao si cele doua tipuri de zahar,astfel incat faina sau praful de cacao sa nu ramana cu bulgarasi.
Separat batem ouale cu laptele.Topim ciocolata neagra impreuna cu untul la baine-marie.In acest timp dizolvam nessul in apa fierbinte,apoi il turmam peste ciocolata si unt.Luam de pe foc,amestecam bine compozitia,apoi o turnam peste amestecul de faina si zahar si omogenizam.
Adaugam oulale batute,alunele macinate si amestecam bine,apoi turnam aluatul in doua forme de 20 cm si le coacem pana trec testul scobitorii (in jur de 25 de minute ).Le taiem cu cutitul,asfel incat sa avem felii de aceeasi inaltime ,plane,apoi le taiem pe jumatate.
Pentru a realiza crema punem la baine-marie ouale frecate cu zaharul pana au devenit spuma si amestecam pana dau semn ca se ingroasa.In laptele cald dizolvam amidonul.Il turnam peste galbenusuri si continuam sa amestecam.
Dupa 5 minute adaugam nutella.Amestecam continuu inca 5-10 minute (cu mixerul ),apoi luamde pe foc si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.Cand crema este calduta incorporamuntul si esenta de vanilie.
Punem crema la rece o ora apoi asamblam tortul avand grija sa pastram crema si pentru ornat.Pe marginea tortului ,peste crema de nutella lipim alune de padure tocate grosolan.
Topim ciocolata la microunde impreuna cu laptele sio turnam pornind din centrul tortului,lasand-o sa se scurga peste alunele de padure.Decoram cu alune de padure.
Lasam tortul inca o ora,chiar doua daca rezistam,larece apoi putem servi.
Pentru o zi specială petrecută alături de cei dragi, îți recomandăm să testezi o rețetă delicioasă și spectaculoasă de tort cu nectarine și cremă de ciocolată.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.