ALUAT PENTRU PIZZA

aluat de pizza

60 min

simplu

2 portii

Cum se face blatul pentru pizza stie probabil toata lumea .Nu este nimic complicat , dimpotriva ,daca ati facut vreodata o paine de casa  atunci va pricepeti sa faceti si un aluat pentru pizza .
Eu fac reteta asta intodeauna pentru ca este cea care ma multumeste pe deplin.Blatul iese moale si crocant pe margini iar dupa racire nu devine tare si gumos .

 

Ingrediente

  • Aluat pentru doua blaturi mari cu diametrul de 34-35 cm
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
  • 300 ml apa calda

 

Mod de preparare aluat pentru pizza

Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepem sa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,intr-un loc caldut,ferit de curenti de aer.
Dupa ce s-a scurs timpul,aluatul trebuie sa-si tripleze volumul ,sa arate asa,ca in imaginea de mai jos.
Eu de obicei il impart in jumatate si coc doua pizze maricele ,dupa cum am zis ,diametrul de 34-35 cm dar puteti face si 3 blaturi mai mici ,depinde de tavile pe care le aveti .
Intind aluatul cu mana direct pe hartia de copt ,gros de 5-6 mm,asa mi-este si mai usor sa-l transfer in tava  .
Topping-ul il alegeti in functie de gusturile voastre si de ingredientele pe care le aveti la indemana  🙂 .Pofta buna !
pizza aluat
                                                                                                                                    *

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “ALUAT PENTRU PIZZA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *