AMARETTI CU MASCARPONE SI COCOS

amamaretti cu mascarpone si cocos

Aceste prajiturele din amaretti (pricomigdale ) cu mascarpone si cocos sunt foarte,foarte simplu de facut,nu necesita cuptor,iar combinatia este una deosebita.
Si, avand in vedere ca se apropie sarbatorile de iarna,sunt convinsa ca o sa le gasiti un loc potrivit printre alte bunatati pregatite de manutele voastre.

Ingrediente

  • 350 g amaretti
  • 350 g mascarpone
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita de pudra /extract  sau esenta de vanilie
  • 150 ml cafea tare
  • 120 g cocos deshidratat (fulgisori)

Mod de preparare amaretti cu mascarpone si cocos

Prima data preparam cafeaua si-o lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam mascarponele cu mierea si vanilia.
Apoi,pe fiecare amaretto punem cate o lingurita din compozitia de mascarpone si apoi lipim alt biscuite.
Fiecare prajiturica astfel formata o scufundam rapid in cafea .
Si apoi o tavalim prin cocos.
Continuam astfel pana terminam toti amaretti si crema de mascarpone.Obtinem in jur de 50 de prajiturele pe care trebuie sa le pastram cateva ore la rece,dupa care putem servi .Pofta buna!
  • Puteti inlocui mascarponele cu nutella sau o crema din mascarpone si ciocolata topita.
  • Daca nu va place ciocolata puteti umple cu un gem sau o marmelada consistenta.
  • In locul cocosului merge cacaoa sau nuci macinate foarte fin.
amaretti cu mascarpone si cocos

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “AMARETTI CU MASCARPONE SI COCOS”

  1. o sa incerc si eu retata, pare interesanta, abia acum am descoperit-o 😀
    Am vazut ca sunt fete care stau in strainatate- nu stiu acolo, dar in Rom amaretti se gasesc la Lidl de ex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *