CHIFTELE MARINATE

 

A trecut asa de mult timp de cand n-am mai facut chiftele marinate, incat sotul m-a intrebat daca am uitat reteta 🙂 .M-am mobilizat si i-am facut pofta,respectand cu sfintenie reteta mamei mele.Nu facea niciodata cu rantas (faina prajita ) si erau atat de gustoase,incat n-as putea sa le uit niciodata gustul.

 

Ingrediente

  • Chiftele
  • 250 g carne tocata
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa  mica
  • 1 ou
  • sare
  • o jumatate de lingurita de boia iute
  • marar sau patrunjel (sau ambele)
  • Sos
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usuroi
  • 400 ml suc de rosii
  • un varf de lingurita de zahar
  • sare,piper
  • 2 foi mici de dafin
  • 2 crengute de cimbru
  • patrunjel pentru servit

Mod de preparare chiftelute marinate

Intai am pragatit sosul,Am pus uleiul intr-o cratita si am calit ceapa tocata fin si usturoiul cu un praf de sare la foc mic.

chiftele marinate

Cand s-au inmuiat,am adaugat sucul de rosii,foile de dafin,cimbrul,sare,piper si zaharul.

chiftele marinate

Am mai fiert in jur de 5 minute si am stins focul,am acoperit si m-am apucat de chiftele.

Intr-un bol am pus carnea,cartoful dat pe razatoarea mica si stors bine,ceapa si usturoiul la fel,verdeata,sarea si condimentele.le-am amestecat bine,am format chiftelultele si le-am prajit in baie de ulei.Le-am scos pe servetele absorbannte de bucatarie apoi le-am pus in cratita .

chiftele marinate

 

Eu le-am mai fiert la foc mic,acoperit, inca vreo 20 de minute dar le puteti baga si la cuptor la 180 °C,in jur de 20 de minute pana se rumenesc usor deasupra.

Noi le-am mancat cu piure de cartofi ,am presarat patrunjel tocat si le-am asortat cu niste deliciosi  castraveti murati la soare.Un deliciu,pofta buna !

chiftele marinate

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *