CIORBA DE PASTRAV

 

Odata cu scaderea temperaturilor s-au inmultit  ciorbele si supele din meniul nostru.Ultima a fost aceasta ciorba de pastrav,atat de gustoasa si usoara,incat am mancat doua portii cu mare pofta.

Reteta mea este una foarte simpla,delicioasa si,veti vedea,foarte usor de preparat.Am folosit pastrav somonat dar se poate face la fel de bine si din crap,caras,somn,salau ,stiuca sau ce peste va place sau aveti la indemana 🙂 .

 

Ingrediente

  • 900 g pastrav
  • 2 cepe medii (una rosie,una gabena)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 tija mica de telina cu tot cu frunze
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de orez
  • 2 rosii mari decojite
  • 250 ml suc de rosii
  • 3-4 linguri de otet (sau zeama de lamaie)
  • sare dupa gust
  • leustean proaspat

Mod de preparare ciorba de pastrav

Curatati si tocati legumele.

Curatati si pestele,spalati-l bine si taiati-l in bucati mricele.

ciorba de pastrav

Intr-o oala incalziti uleiul si caliti legumele pentru doua minute,adaugand si sare pentru a nu se arde.Turnati apoi apa (vreo 2 l ),cele doua linguri de orez si lasati la fiert.

Cand legumele s-au inmuiat,adaugati rosiile decojite tocate marunt,apoi,dupa 5 minute si sucul de rosii.Sarati dupa gust si puneti pestele.Lasti la fiert inca 8-10 minute maxim,acriti dupa gust cu otet sau zeama de lamaie (noua ne place mai mult ) ,stingeti focul si presarati leusteanul tocat.

ciorba-de-pastrav

Mancati ciorba calda cu ardei iute .Este delicioasa,pofta buna !

ciorba de pastrav

ciorba de pastrav

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *