IEPURE CU ROSII SI MASLINE

Iepure cu rosii si masline, o reteta rapida si delicioasa, preparata la tigaie.

Combintia de ingrediente este perfecta pentru gustul meu, mancarea de iepure este absolut grozava si se prepara foarte, foarte simplu.

Daca va place carnea de iepure, va invit sa o incercati, va asigur ca va fi pe placul tuturor.

 

Ingrediente

  • 500 g carne de iepure
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de masline negre
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 9-10 rosii cherry
  • sare si piper dupa gust
  • 1 crenguta de rozmarin

Mod de preparare iepure cu rosii si masline

Spalati si curatati carnea de iepure, apoi uscati-o cu servetele absorbante. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie larga si rumeniti usor bucatile de carne la foc mic. Mariti focul, turnati vinul si lasati-l sa se evapore alcoolul.

Feliati ceapa, cateii de usturoi si taiati rosiile in bucati, nu foarte mici. Adaugati-le in tigaie, puneti si maslinele, sarati si piperati dupa gust. Din loc in loc puneti si buchetele mici de rozmarin.

Daca maslinele sunt sarate, aveti grija la sare. Puneti mai putina si, la sfarsit potriviti mancarea dupa gust.

Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic pana ce carnea de iepure este gatita.  Infigeti o furculita in carne si, daca intra usor, este gata.

*Daca lichidul scade foarte mult, puteti adauga o cescuta de apa calda.

Serviti mancarea calda, alaturi de cateva felii de paine integralaEste un deliciu, va asigur! Pofta buna!

 

Alte retete asemanatoare >>>

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *