INGHETATA DE MURE SI AFINE

Stiu ca va asteapta zile toride cu temperaturi greu de suportat asa ca va servesc cu o inghetata de mure si afine ,simpla,delicioasa si racorioare.Si aici a fost o caldura naucitoare,am tot sperat ca ploua ,previziunile meteo erau incurajatoare,dar n-a fost sa fie.Eu oricum aveam de gand sa ma racoresc cu un sorbet de mure si afine,ingrediente perfecte pentru provocarea Dulce Romanie,dar in final tot pentru inghetata am optat.
Reteta este aceeasi de la inghetata de capsune,simplu si rapid de facut .
Ingrediente:

  • 250 ml smantana pentru frisca (nu frisca vegetala indulcita )
  • 350 g mure si afine
  • 150 g zahar

Mod de preparare inghetata de mure si afine

Cand am spus rapid de facut m-am referit la preparare,timpul de asteptare fiind ceva mai mare,asta pentru ca ,din ora in ora am facut ture(3) pana la congelator si am mixat-o pentru a sparge cristalele de gheata formate.
Smantana am mixat-o iar fructele impreuna cu zaharul le-am blenduit vreo doua minue pana am obtinut un sos destul de dens.

Am turnat sosul peste frisca batuta si am amestecat pentru omogenizare.

Am transferat compozitia intr-o caserola de plastic si am pus-o la congelator.

Dupa trei ore am savurat o cupa maaare de inghetata delicioasa,ornata cu mure si afine.Pofta buna!

INGHETATA-0091
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “INGHETATA DE MURE SI AFINE”

  1. minunata!!!si are o culoare de vis.am vazut chiar acum la bucataresele vesele pe blog o reteta de inghetata.au folosit fruct congelate si astfel nu mai e nevoie de mixatul repetat pentru a sparge acele de gheata.sigur incerc si eu o astfel de inghetata,sper sa gasesc mure congelate.sau orice alt fruct de padure.pupicei

  2. Sarah si eu am vazut la Bucataru Maniacu inghetata de banane,pe care le congelase inainte,dar alte ingrediente nu mai folosise.Merg sa vad si eu ,pupcei!!!

  3. Nu am facut niciodata inghetata acasa.Dar tare imi vine sa incerc reteta ta.Desi nu am apucat sa fac rost de fructe de padure.Motiv pentru care nu am ajuns sa fac nici o reteta pentru provocarea lunii. 🙁
    Dar mai este pana la sfarsitul lunii.Daca nu gasesc proaspete,iau congelate si tot fac eu ceva.

  4. Nu-mi place sa repet ce este scris deja dar de la prima privire ma”colpit” culoareaaaaaaa si deja imi imaginez gustul…E minunata!!!!!!Iar cu previziunele meteo,si eu astept racoarea ca la noi e multa”affa” care ne omoara.
    Pupici si o seara minunata!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *