NEGRESA DE POST

Cea mai simpla,delicioasa si aromata negresa de post ,reteta din vechiul meu caiet  pe care,dupa cum va spuneam il rasfoiesc din cand in cand si mereu sfarsesc prin a gati ceva de-acolo.
Prajitura asta o fac mai des pentru ca este preferata fiica-mii si-n plus pot pune in ea ce imi trece prin minte sau ce am la indemana.

Ingrediente

  • (tava 23 cm x 23 cm)
  • 230 g faina
  • 100 g zahar (poate fi si brun )
  • 160 ml apa minerala
  • 90 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de dulceata (la alegere ,eu am avut la indemana de capsune cu ghimbir)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • 50 g stafide (sau merisoare uscate,goji,cirese confiate… )
  • 3 linguri de seminte (am pus doua de floarea soarelui si una de dovleac dar puteti pune nuci ,alune,migdale tocate… )

Mod de preparare negresa de post

Modul de preparare este extrem de simplu,ne trebuie decat un bol si o lingura.Punem in vas toate ingredientele ,nu contreaza ordinea si amestecam cu lingura pana se omogenizeaza compozitia.
Acoperim tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
negresa de post
Coacem prajitura 25-30 de minute la 180 °C dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea . Cand este gata,o lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia.
Putem servi alaturi de ciocolata neagra de post sau frisca vegetala cu vanilie,asa cum am savurat noi.Pofta buna !
negresa de post
negresa de post
negresa de post
Alte dulciuri de post >>>

chec de post

prajitura cu mere si cacao

batoane cu mac - de post

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “NEGRESA DE POST”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *