PAPANASI

papanasi-2B008

40 min

mediu

12 portii

Din fiecare vacanta ma intorc cu mare pofta de papanasi.Uneori ii rezist,alteori cedez ,ca de data asta cand m-am mobilizat urgent.Nu-i fac des asa ca sentimentul de vinovatie este minuscul dar cand o comit ,infulec doi la o portie . 😀

Ingrediente :
(pentru 12 bucati )

  • 450 g ricotta (sau branza dulce de vaci )
  • 90 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie /esenta sau zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet
  • 300-330 g faina
Alegeti o branza dulce uscata iar daca folositi ricotta puneti-o la scurs intr-o sita pentru cateva ore.
Intr-un vas punem branza,ouale,sarea,zaharul tos si cel vanilat si amestecam bine cu un tel pana omogenizam bine compozitia iar zaharul este topit.
Stingem bicarbonatul cu lingura de otet si-l adaugam ,iar la final incorporam faina.N-o puneti pe toata,s-ar putea sa nu fie nevoie,in functie de umiditatea branzei folosite.Aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios.
Impartim aluatul in 12 bucati mari si 12 mici.
Pe masainfainata din belsug formam din bucatile mari discuri pe care le gaurim cu degetul la mijloc iar celor mici le dam forma de bilute.
Prajim papanasii in ulei incins la foc mic pana se rumenesc frumos.
Ii mancam calzi cu smantana acra si gemul preferat.Eu am ales gem de capsune cu ghimbir ,dar se potriveste minunat si cel de fructe de padure  sau de ce nu,gemul de kiwi si portocale.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “PAPANASI”

  1. Am facut reteta azi dar am pus oua de prepelita in loc de oua de gaina. Au iesit de vis. Pufosi, crocanti. In viata n-am mancat asa papanasi buni. Nici la restaurant. Voi repeta reteta ta ! Cu asa papanasi iti surprinzi si cei mai pretentiosi oaspeti ! 🙂

    1. Buna.Iti multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur din suflet ca esti asa incantata de rezultat.Intr-adevar reteta este foarte buna,o fac de ani de zile si niciodata nu m-a dezamagit.Papanasii i-ai descris cum nu se poate mai bine si aprope tuturor plac.Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare