PRAJITURA CU CIRESE SI CREMA DE BRANZA

 

Imi plac prajiturile cu fructe proaspete si toata vara combin cate ceva bun cu fructe de sezon. Prajitura cu cirese si branza este una care place tuturor,este simpla si delicioasa .

Reteta este destul de usor de preparat iar ciresele le puteti inlocui cu visine ,bucati de piersici sau caise .

 

 

Ingrediente

  • Aluat 
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de smantana acra (24 % grasime )
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de branza
  • 500 g branza dulce (sau urda )
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • vanilie (am pus o lingurita rasa de pastai de vanilie macinate )
  • un praf de sare
  • 250 g cirese fara samburi

Mod de preparare prajitura cu cirese si crema de branza

Intr-un bol punem untul taiat cubulete impreuna cu celelalte ingrediente si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Infasuram aluatul intr-o folie alimentara sau intr-o punga si-l punem la frigider pentru jumatate de ora .

prajitura cu cirese si branza

 

Intre timp preparam si crema de branza amestecand toate ingredientele intr-un bol pana se omogenizeaza .

prajitura cu cirese si branza.jpg2

 

Apoi scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in doua parti.Una mare ,sa cuprinda trei sferturi si cea ramasa ,evident,un sfert.

024

 

Intr-o tava de 23×30 cm punem un strat din aluat (partea mai mare ) dat pe razatoarea cu ochiuri mari .Tava nu am uns-o cu nimic pentru ca este antiaderenta iar aluatul este gras.

Peste stratul de aluat am pus cu lingura crema de branza,cat am putut de uniform,apoi am asezat din loc in loc ciresele .

Deasupra am ras si partea mica de aluat.

prajitura cu cirese si branza.jpg3

 

Am copt prajitura 40 de minute la 180 °C , este gata cand marginile incep sa se desprinda de tava.

prajitura cu cirese si branza

 

Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit complet .Pofta buna !

prajitura cu cirese si crema de branza

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *