RAGU ALLA BOLOGNESE

rag-C3-B9-066

  Primele paste pe care le-am mancat au fost niste penne fierte si amestecate cu 3-4 linguri de sos dintr-un borcan cumparat ce se preta a fi alla bolognese.Nu mi-a placut in mod deosebit si nici n-am mai repetat „reteta”.
Insa mi-am schimbat total parerea cand am gustat pentru prima data tagilatelle alla bolognese cu ragù preparat in casa,fiert cateva ore bune la foc mic.Gustul era deosebit de bun,iar diferenta intre cele doua era uriasa,asa ca ,de cate ori doresc ragù alla bolognese,il prepar acasa.
Fac mai mult de obicei datorita timpului indelungat de fierbere ,folosesc o parte pentru doua portii zdravene de tagliatelle iar restul  il pun in 3 pungute si il congelez.Iar cand am pofta de paste,decongelez o punguta si prepar repede pranzul sau cina.

Ingrediente :

  • 1,2 kg carne macinata mixta (vita si porc)
  • 7-8 linguri de ulei de masline
  • 130 g-150 g sunculita cruda
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 tija de telina
  • 700 ml suc de rosii (passata)
  • 350 ml apa
  • 150 ml vin rosu (dar merge si alb,sec)
  • 1 lingura de sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
Intr-o oala incapatoare punem uleiul de masline si adaugam ceapa,usturoiul,morcovul si tija de telina tocate cubulete micute.Calim legumele pana se inmoaie,apoi punem sunculita cubulete si mai calim inca 5 minute.Acum adaugam carnea pe care o calim pana isi schimba culoarea,adaugam vinul si fierbem pana se evapora.Punem sucul de rosii ,apa,sare,piper ,frunzele de dafin,acoperimcu un capac si fierbem la foc mic  in jur de 2 ore si jumatate,amestecand din cand in cand.

Cand lichidul a scazut,ragù-ul este gata de asortat cu o portie zdravana de paste.
Sincer ,aici nu l-am vazut in compania spaghetelor,desi asociatia este foarte des intalnita.Eu il prefer cu tagliatelle,fettuccine,penne .
Trebuie sa-l incercati macar o data,diferenta intre cel facut acasa si cel cumparat este uriasa,asadar merita tot efortul.

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “RAGU ALLA BOLOGNESE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare