SPARANGHEL CU PARMEZAN

Sparnghel cu parmezan, o reteta simpla, gustoasa si extrem de rapida. Se poate face atat in tigaie, cat si la cuptor, depinde de preferintele voastre.

Sparanghelul imi place gatit in aproape orice varianta, fie intr-o salata calda cu naut, la tigaie cu diverse sosuri cum ar fi tzatziki, fiert, cu oua posate sau ca si garnitura alaturi de o bucata de peste.

Ingrediente

  • 500 g sparanghel
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • 70 g parmezan ras
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare sparanghel cu parmezan

Spalati, uscati cu servetetele de bucatarie si taiati partile lemnoase ale sparanghelului, apoi rupeti in doua-trei bucati fiecare fir.

Incingeti uleiul impreuna cu untul intr-o tigaie si adaugati sparanghelul. In functie de cat e de gros, gatiti-l 7-10 minute, pana incepe sa se inmoaie si sa se rumeneasca, important este sa ramana crocant. Gatit excesiv, sparanghelul nu are gust bun.

Apoi stingeti focul si adaugati parmezanul ras si piperul proaspat macinat.

Amestecati rapid si sparanghelul cu parmezan este gata. Mancati-l cald, este delicios. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *