TORT DE CIOCOLATA CU NUTELLA SI ALUNE DE PADURE

tort-de-ciocolata-cu-crema-nutella-si-alune-de-padure-003

 O felie de tort de ciocolata este intodeauna un motiv de bucurie pentru ciocolatosi si nu numai.
Reteta asta delicioasa am primit-o de la Cristina – Diva in bucatarie ,care a vrut sa contribuie la frumoasa mea colectie –RETETE FEL DE FEL de la prieteni.
Multumesc,Cristina !

Ingrediente

blat:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 150 zahar brun
  • 1 lingura ness
  • 30 ml apa fierbinte
  • 3 oua
  • 70 ml lapte batut
  • 100 g faina cu agent de crestere
  • 100 g faina simpla
  • 50 g alune de padure macinate
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 30 g praf de cacao neagra
crema :
  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar brun
  • 150 ml lapte
  • 120 g amidon
  • 450 g nutella
  • 150 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 8 g gelatina (granule )
decor :
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de lapte
  • 120 g alune de padure
Mod de preparare:
Pornim cuptorul la 180°C.Intr-un castron cernem cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt si bicarbonatul,cacao si cele doua tipuri de zahar,astfel incat faina sau praful de cacao sa nu ramana cu bulgarasi.Separat batem ouale cu laptele.Topim ciocolata neagra impreuna cu untul la baine-marie.In acest timp dizolvam nessul in apa fierbinte,apoi il turmam peste ciocolata si unt.Luam de pe foc,amestecam bine compozitia,apoi o turnam peste amestecul de faina si zahar si omogenizam.Adaugam oulale batute,alunele macinate si amestecam bine,apoi turnam aluatul in doua forme de 20 cm si le coacem pana trec testul scobitorii (in jur de 25 de minute ).Le taiem cu cutitul,asfel incat sa avem felii de aceeasi inaltime ,plane,apoi le taiem pe jumatate.
Pentru a realiza crema punem la baine-marie ouale frecate cu zaharul pana au devenit spuma si amestecam pana dau semn ca se ingroasa.In laptele cald dizolvam amidonul.Il turnam peste galbenusuri si continuam sa amestecam.
Dupa 5 minute adaugam nutella.Amestecam continuu inca 5-10 minute (cu mixerul ),apoi luamde pe foc si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.Cand crema este calduta incorporamuntul si esenta de vanilie.Punem crema la rece o ora apoi asamblam tortul avand grija sa pastram crema si pentru ornat.Pe marginea tortului ,peste crema de nutella lipim alune de padure tocate grosolan.
Topim ciocolata la microunde impreuna cu laptele sio turnam pornind din centrul tortului,lasand-o sa se scurga peste alunele de padure.Decoram cu alune de padure.
Lasam tortul inca o ora,chiar doua daca rezistam,larece apoi putem servi.

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “TORT DE CIOCOLATA CU NUTELLA SI ALUNE DE PADURE”

  1. Olá boa tarde!
    Quero-te desejar muitas felicidades…parabéns pelas tuas deliciosas receitas!
    Vim visitar a tua cozinha.
    Este teu bolo está com um aspecto simplesmente delicioso!
    O bolo que toda a gente vai gostar tenho a certeza.
    Podias enviar uma mensagem para a minha página no Facebook…para combinarmos divulgação de páginas. 🙂

    Beijinhos.
    Sobremesas de domingo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare