VIN FIERT

mere-si-conopida-021

 A venit sezonul rece si trebuie neaparat sa ne incalzim.Asa ca astazi va propun un vin fiert aromat cu minunate condimente.Am incercat diverse combinatii si am ajuns la varianta asta,care, dupa parerea mea este perfecta,bineinteles dupa gustul meu.
Sigur ,se poate jongla cu condimentele,sunt destule care se potrivesc de minune vinului fiert.

Ingrediente:

  • 200 ml vin rosu(rose) de buna calitate
  • un varf de lingurita de nucsoara
  • 1 baton de scortisoara
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • 3-4 cuisoare
  • 2-3 lingurite de zahar
  • 2 felii de portocala(mar,gutuie)

Intr-un ibric punem vinul,zaharul  si condimentele ,apoi il punem pe foc,amestecand sa se topeasca zaharul.Cand a atins punctul de fierbere stingem focul ,adaugam feliile de portocala si lasam acoperit 2-3 minute.
Punem in pahare si servim imediat.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “VIN FIERT”

  1. Nu m-as fi gandit ca ne astepti cu vin fiert. Bine ca am trecut pe la tine. Poza e extraordinara, iar feliutele de portocale sigur dau o aroma speciala, ca de sangria, vinului fiert. Hai sa ciocnim. Noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare