Rețete de bază
Cum folosim painea veche
Nu-mi place risipa, de niciun fel, asa ca, astazi va propun cateva idei despre cum sa folosim painea veche, evitand astfel risipa si bucurandu-i pe cei dragi cu preparate gustoase. Si, ca pasionata de gatit, iubesc mancarea si nu concep ca niciun preparat sau ingredient sa fie aruncat la cosul de gunoi. Nu numai pentru bani, ci si pentru timpul petrecut in bucatarie, utilitati si altele. Incerc sa gatesc mai des, in cantitati decente, atat cat este suficient pentru familia mea.
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
Asadar, cum folosim painea veche?
Cea mai simpla idee ar fi prepararea crutoanelor. Eu le fac in doua moduri, in functie de timpul pe care il am la dispozitie. Sunt delicioase in salate sau alaturi de supe creme si le puteti aroma si condimenta dupa propriile gusturi.
- CRUTOANE CU IERBURI DE PROVENCE (click pentru reteta)
- CRUTOANE RAPIDE (click pentru reteta)
Pizza rapida este una dintre favoritele noastre. Pe felii de paine, rapid, simplu si gustos.
- PIZZA RAPIDA (click pentru reteta)
Bruschetele sunt o optiune gustoasa, economica si le putem prepara cu ingredientele care ne sunt pe plac sau la indemana.
- BRUSCHETTE CU ROSII SI MASLINE( click pentru reteta)
Sa nu uitam de friganele, desertul copilariei multora dintre noi, atat de simplu si bun.
- FRIGANELE ( click pentru reteta)
Iar daca vreti sa pregatiti un desert folosind paine mai veche, va propun budinca de paine cu cioaolata. Este un deliciu, va asigur!
- BUDINCA DE PAINE CU CIOCOLATA (click pentru reteta)
- PIZZA RAPIDA CU BLAT DE PAINE (click pentru reteta)
De asemeni puteti face si pesmet de casa. Taiati cuburi painea veche si lasati-o la uscat la temparatura camerei cateva zile. Acoperiti-o cu un tifon sau un servet subtire de bucatarie si, cand s-a uscat foarte bine, mixati-o bine intr-un blender pana obtineti un pesmet fin.
Sau, pentru micul dejun, daca va place painea prajita, folositi-o pe cea veche, este la fel de buna ca si cea proaspata.
Voi cum mai folositi painea veche? Astept in comentarii si ideile voastre, le voi adauga in acest articol pentru a inspira cat mai multe gospodine. Spor la treaba si nu faceti risipa de mancare!
COMENTARII