Gătește Tagliatelle cu somon și spanac în sos de smântână
Ingrediente
- 200 gr tagliatelle
- 250 gr somon
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță cu ulei de măsline
- 500 ml smântână lichidă, de gătit
- 150 gr frunze de spanac
- 1 legătură de chives sau ceapă verde
- sare și piper
- cimbru proaspăt
- 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară
- opțional, parmezan răzuit
Mod de preparare
Începem prin a porționa somonul în cuburi micuțe. Apoi curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm.
Punem o oală cu apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm pastele. Fierbem pastele pentru un timp mai scurt decât cel indicat pe ambalaj, întrucât le vom mai fierbe puțin și în sos.
Punem o tigaie la încins și o ungem cu uleiul de măsline. Adăugăm ceapa și usturoiul, apoi bucățile de somon. Le amestecăm ușor în tigaie pentru un minut. Apoi adăugăm puțin cimbru proaspăt, dar și sare și piper. Mai amestecăm ingredientele pentru un minut, apoi adăugăm smântâna lichidă. Adăugăm și puțină nucșoară pentru o aromă deosebită.
Scurgem pastele și le adăugăm în sos. Le amestecăm ușor și le lăsăm să mai fiarbă 1 minut sau două. Adăugăm frunzele de spanac și le amestecăm cu ingredientele din tigaie. Mai fierbem delicioasele tagliatelle cu somon și spanac în sos de smântână pentru 3-4 minute, timp în care potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.
După stingerea focului, adăugăm și ceapa verde tocată rondele mici. Tot acum adăugăm și parmezanul răzuit, dacă optăm și pentru acesta.
Cu siguranță o să vă placă această rețetă de tagliatelle cu somon și spanac în sos de smântână, așa că vă dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII