Gătește Ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite
Timp de preparare
30 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg fasole galbenă, păstăi
- 1/2 ceapă
- 2 morcovi mici
- 2-3 roșii
- 4 l de apă
- 8-10 caise, ușor pârguite
- sare și piper
- mărar și leuștean
- zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor pentru delicioasa ciorbă din păstăi de fasole cu caise pârguite.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, curățăm morcovii, îi tocăm cuburi. Păstăile de fasole galbenă le curățăm de capete, le spălăm bine și le rupem în bucăți mai mici. Opărim roșiile și le tăiem în sferturi, iar caisele le tăiem tot în sferturi după ce îndepărtăm sâmburii.
Punem o oală cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm puțină sare și amestecăm până se topește.
Adăugăm ceapa tocată, iar morcovii îi adăugăm la 1-2 minute după ceapă.
După 10 minute, adăugăm și păstăile de fasole în vasul de pe foc și le lăsăm să fiarbă ușor al dente.
Roșiile le adăugăm în ciorbă, atunci când păstăile încep să se pătrundă. Adăugăm și caisele pârguite și mai lăsăm ciorba pe foc 5-6 minute. Potrivim gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie, spre final de fierbere. Tot în acest timp adăugăm și mărarul verde, tocat mărunt.
Pentru ca ingredientele din ciorba de păstăi cu caise pârguite să-și păstreze gustul și proprietățile nu trebuie să le fierbem foarte mult timp. Timpul alocat acestei ciorbe de păstăi cu caise pârguite nu va depăși 30 de minute.
Ciorba de păstăi cu caise pârguite este delicioasă, atât servită fierbinte, presărată cu leuștean, cât și rece de la frigider. Iar dacă o mai servim și cu tartine cu urdă, deliciul este maxim.
Este o ciorbă lejeră de vară, plină de gust și culoare ce are mare succes în zona de sud a țării.
Spor și poftă bună!
COMENTARII