Gătește Tocană de porc cu găluște bavareze, la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- Pentru tocana de porc:
- 500 gr carne de porc
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 250 gr roșii cuburi în suc de roșii
- sare și piper după gust
- puțin cimbru uscat.
- Pentru găluștele bavareze:
- 4-5 felii de pâine albă, mai veche
- 50 gr unt topit
- 50 ml lapte
- 2 ouă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- câteva frunze de busuioc
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Mai întâi preparăm tocana de porc pe aragaz.
Porționăm carnea în cuburi mai mici și o punem la rumenit într-o tigaie cu ulei. Presărăm peste ea sare și piper și o amestecăm până când își schimbă culoarea.
Tocăm ceapa în fâșii și usturoiul în rondele și le adăugăm peste carne. Le amestecăm ușor și le lăsăm să se înmoaie, apoi adăugăm roșiile. Din nou amestecăm bine toate ingredientele, adăugăm și cimbru uscat și lăsăm tocana să se prepare timp de 15 minute, la foc încet. Dacă este nevoie adăugăm și puțină apă.
Între timp, pregătim găluștele bavareze.
Tocăm feliile de pâine în cuburi mici și le punem într-un bol. Adăugăm peste ele ouăle, untul topit, laptele grișul și verdeața tocată. Presărăm sare și piper și amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție omogenă. Apoi formăm găluștele de mărimea unei mingi de ping pong.
Le așezăm în horă, pe marginile unui vas termorezistent. La mijloc adăugăm tocana de porc. Punem vasul cu tocană de porc și găluște bavareze în cuptor, pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Putem servi mâncare caldă, decorată cu verdețurile preferate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII