Mâncăruri cu carne

Ceafa de porc la cuptor

 

Ceafa de porc la cuptor, o friptura frageda si suculenta, care se prepara foarte simplu si este delicioasa. Alaturi de o salata verde, muraturi sau garnitura de legume este perfecta pentru un pranz sau o cina satioasa.

 

Ingrediente:

 

  • 4 bucati de ceafa de porc cu os (850 g)
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • cimbru proaspat

 

Mod de preparare pentru reteta de ceafa de porc la cuptor:

 

Intr-o tava punem uleiul si asezam bucatile de carne. Saram si piperam dupa gust, preasaram boiaua, punem din loc in loc usturoiul taiat felii si frunzulite de cimbru.

Turnam vinul, acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si punem la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 °C.

 ceafa de porc la cuptor

In ultimele 10-15 minute, luam capacul sau folia si lasam friptura sa se rumeneasca frumos.

Mancam friptura calda alaturi de legume, salata sau o alta garnitura la alegere.

Spor la treaba si pofta buna !

 ceafa de porc la cuptor

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.