Mâncăruri cu carne

CEAFA DE PORC LA CUPTOR

 

Ceafa de porc la cuptor,o friptura frageda si suculenta,care se prepara foarte simplu si este delicioasa.Alaturi de o salata verde,muraturi sau garnitura de legume este perfecta pentru un pranz sau o cina satioasa.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 bucati de ceafa de porc cu os (850 g)
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • cimbru proaspat

[/ingredients]

Mod de preparare ceafa de porc la cuptor

Intr-o tava punem uleiul si asezam bucatile de carne.Saram si piperam dupa gust,preasaram boiaua,punem din loc in loc usturoiul taiat felii si frunzulite de cimbru.

Turnam vinul ,acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si punem la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 °C.

 ceafa de porc la cuptor

In ultimele 10-15 minute,luam capacul sau folia si lasam friptura sa se rumeneasca frumos.

Mancam friptura calda alaturi de legume, salata sau o alta garnitura la alegere.Pofta buna !

 ceafa de porc la cuptor